SLANA ROZEN TORTA Izgleda šareno i privlačno a tek da probate ukus

Ivana Pavlović

20:00

Sezonski recepti 0

Probajte rozen tortu na malo drugačiji način. Pravi se lako i brzo. Poslužite je kao hladno predjelo i uživajte !

slana rozen torta
Printscreen/Youtube

Potrebno je

430 g slanih rozen kora (8 kora)
700 g kisele pavlake
100 g krem sira
150 g majoneza
250 g šunke 
4 jajeta
100 g kiselih krastavčica
150 g tvrdog sira 

Priprema

Skuvajte jaja i ostavite da se ohlade. Izrendajte sir, jaja, šunku i krastavčiće. U veću činiju sipajte kiselu pavlaku, majonez i krem sir i dobro promešajte da se sjedine. Odvojte 350 g fila sa strane (za dekoraciju).  Ostatak fila podelite na dva jednaka dela. U jednu polovinu dodajte izrendana jaja i šunku. U drugu dodajte izrendane krastavčiće i 100 g sira. Sastojke dobro promešajte. Ređajte koru, fil sa šunkom i jajima, kora, fil sa krastavčićima i sirom i tako dok ne utrošite materijal. Završite sa korom. Preko kore stavite krpu ili foliju, pa preko stavite neki teret (knjigu, tepsiju…). Ostavite najmanje 30 minuta. Nakon toga celu tortu premažite sa filom pavlake, majoneza i krem sira (koji ste na početku odvojili). Pospite sa rendanim kačkavaljem.

Komentari (0)

Loading