ZAPEČENA PILETINA SA KAČKAVALJEM JE HIT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA Lako se priprema a hrskava je i slasna

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Piletina sa kačkavaljem i kiselim mlekom. koju samo treba da zapečete. Sprema se brzo i lako i potrebno je samo 3 sastojka.

zapečena piletina
Shutterstock

Potrebno je 

piletina 400 g

kačkavalj , skroz tanko sečeni parčići  100 g

1 kisela pavlaka

ulje 

Priprema

U pleh ili vatrostalnu činiju stavite ulje da prekrije dno. Potom dodajte 400 grama piletine i naređajte u posudu.  Premažite pavlaku preko piletine, pa preko toga naređajte kačkavalj. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite jedan sat na 180 stepeni. Skinite foliju i salvetom, sa strane, upijte višak tečnosti, i zapecite još 20 minuta na 200 stepeni. Gotovo je kada dobije žuto zlatnu boju. Isecite na parčiće i servirajte.

 

Možda vas zanima:

Tagovi:

Komentari (0)

Loading