ZAPEČENA PILETINA SA KAČKAVALJEM JE HIT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA Lako se priprema a hrskava je i slasna

Izvor: Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Piletina sa kačkavaljem i kiselim mlekom. koju samo treba da zapečete. Sprema se brzo i lako i potrebno je samo 3 sastojka.

zapečena piletina
Shutterstock

Potrebno je 

piletina 400 g

kačkavalj , skroz tanko sečeni parčići  100 g

1 kisela pavlaka

ulje 

Priprema

U pleh ili vatrostalnu činiju stavite ulje da prekrije dno. Potom dodajte 400 grama piletine i naređajte u posudu.  Premažite pavlaku preko piletine, pa preko toga naređajte kačkavalj. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite jedan sat na 180 stepeni. Skinite foliju i salvetom, sa strane, upijte višak tečnosti, i zapecite još 20 minuta na 200 stepeni. Gotovo je kada dobije žuto zlatnu boju. Isecite na parčiće i servirajte.

 

Možda vas zanima:

kineska piletina sa nudlama

PIKANTNA KINESKA PILETINA SA NUDLAMA Sočno jelo koje osvaja u trenu

17:00

22 decembar, 2024

Sezonski recepti

Čau mejn, jedno od najpopularnijih kineskih jela, predstavlja kombinaciju piletine s nudlama, u sočnom spoju sa soja sosom i ljutim papričicama. Kineski emigranti iz regiona Tajšan, iz Južne Kine su u 19. veku prvi doneli recept za ovo jelo na tlo Evrope. U originalu se spremao s kupusom, pečurkama ili lukom, a onda se dodalo meso i soja sos. Slično je jelu lo mejn, s tim da su nudle kuvane, a sos je gušći i lepljiviji. Ako ne volite ljuto, smanjite količinu papričica, ali nema sumnje da ćete biti oduševljeni koliko je dobro.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading