RIBLJA ČORBA Imamo originalni kafanski recept

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Više ne morate da idete u kafanu, da biste jeli vašu omiljenu čorbu. Napravite je kod kuće , i prepustite se uživanju.Recept smo čuli od kuvara iz kafane.

riblja čorba
Shutterstock

Potrebno je

 

700-800g rečne ribe (što više vrsta, to bolja čorba)

1/2 štapa praziluka

1 glavica crnog luka

5-6 kom. šargarepe

1 kom. korena peršuna

1 kom. korena paškanata

2-3 čena belog luka

1 kesica začina za riblju čorbu

ili mešavina koju čete sami napraviti

Mešavina so, vegeta, tucana ljuta paprika, slatka aleva paprika, beli luk u prahu, crni luk u prahu, malo brašna

10-ak zrna bibera

3 lista lorbera

1 kašičica belog luka u granulama

Priprema:

Za početak skuvajte ribu. Kada je kuvana (pazite da se ne raspadne, teško ćete je očistiti od koščica) sklonite sa vatre da se prohladi. Procedite. Tečnost sačuvajte, a ribu, pažljivo, očistite od koščica. Sve to ostavite sa strane.U loncu, na maslinovom ili suncokretovom ulju ispržite sitno iseckan praziluk, crni luk i beli luk (pazite na beli) . Zatim dodajte sitno rendanu šargarepu, peršun i paškanat. Malo propržite. Potom dodajte očišćenu ribu. U tečnosti, koju ste ostavili od kuvanja ribe, razmutite začin za riblju čorbu ili mešavinu začina koju ste sami spremili i sipajte u lonac. Dodajte biber u zrnu, lovorov list, beli luk u granulama i eventualno, dosolite, ako mislite da nije dovoljno slano. Za kraj, Pustite da ključa, petnaest minuta.Možete da dodate sitno seckani perun.Prijatno!

gurmanluk sa krompirom i kobasicama

GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića

15:00

28 april, 2024

Sezonski recepti

Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.

Komentari (0)

Loading