RIBLJA ČORBA Imamo originalni kafanski recept
Više ne morate da idete u kafanu, da biste jeli vašu omiljenu čorbu. Napravite je kod kuće , i prepustite se uživanju.Recept smo čuli od kuvara iz kafane.
Potrebno je
700-800g rečne ribe (što više vrsta, to bolja čorba)
1/2 štapa praziluka
1 glavica crnog luka
5-6 kom. šargarepe
1 kom. korena peršuna
1 kom. korena paškanata
2-3 čena belog luka
1 kesica začina za riblju čorbu
ili mešavina koju čete sami napraviti
Mešavina so, vegeta, tucana ljuta paprika, slatka aleva paprika, beli luk u prahu, crni luk u prahu, malo brašna
10-ak zrna bibera
3 lista lorbera
1 kašičica belog luka u granulama
Priprema:
Za početak skuvajte ribu. Kada je kuvana (pazite da se ne raspadne, teško ćete je očistiti od koščica) sklonite sa vatre da se prohladi. Procedite. Tečnost sačuvajte, a ribu, pažljivo, očistite od koščica. Sve to ostavite sa strane.U loncu, na maslinovom ili suncokretovom ulju ispržite sitno iseckan praziluk, crni luk i beli luk (pazite na beli) . Zatim dodajte sitno rendanu šargarepu, peršun i paškanat. Malo propržite. Potom dodajte očišćenu ribu. U tečnosti, koju ste ostavili od kuvanja ribe, razmutite začin za riblju čorbu ili mešavinu začina koju ste sami spremili i sipajte u lonac. Dodajte biber u zrnu, lovorov list, beli luk u granulama i eventualno, dosolite, ako mislite da nije dovoljno slano. Za kraj, Pustite da ključa, petnaest minuta.Možete da dodate sitno seckani perun.Prijatno!
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)