RIBLJA ČORBA Imamo originalni kafanski recept
Više ne morate da idete u kafanu, da biste jeli vašu omiljenu čorbu. Napravite je kod kuće , i prepustite se uživanju.Recept smo čuli od kuvara iz kafane.
Potrebno je
700-800g rečne ribe (što više vrsta, to bolja čorba)
1/2 štapa praziluka
1 glavica crnog luka
5-6 kom. šargarepe
1 kom. korena peršuna
1 kom. korena paškanata
2-3 čena belog luka
1 kesica začina za riblju čorbu
ili mešavina koju čete sami napraviti
Mešavina so, vegeta, tucana ljuta paprika, slatka aleva paprika, beli luk u prahu, crni luk u prahu, malo brašna
10-ak zrna bibera
3 lista lorbera
1 kašičica belog luka u granulama
Priprema:
Za početak skuvajte ribu. Kada je kuvana (pazite da se ne raspadne, teško ćete je očistiti od koščica) sklonite sa vatre da se prohladi. Procedite. Tečnost sačuvajte, a ribu, pažljivo, očistite od koščica. Sve to ostavite sa strane.U loncu, na maslinovom ili suncokretovom ulju ispržite sitno iseckan praziluk, crni luk i beli luk (pazite na beli) . Zatim dodajte sitno rendanu šargarepu, peršun i paškanat. Malo propržite. Potom dodajte očišćenu ribu. U tečnosti, koju ste ostavili od kuvanja ribe, razmutite začin za riblju čorbu ili mešavinu začina koju ste sami spremili i sipajte u lonac. Dodajte biber u zrnu, lovorov list, beli luk u granulama i eventualno, dosolite, ako mislite da nije dovoljno slano. Za kraj, Pustite da ključa, petnaest minuta.Možete da dodate sitno seckani perun.Prijatno!
GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića
Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.
SALATA SA KIKIRIKIJEM I ŠUNKOM Sjajno ide sa raznim jelima, a pravi se brzo i lako
Gotova začas a slasna i sočna.
FARBANJE JAJA KAFOM Prirodan način koji provereno uspeva a ne oduzima vreme
Iskoristite namirnice iz kuhinje i napravite prelepa smeđa jaja.
DOMAĆE SLATKO OD JAGODA Gotovo za oko pola sata, a prava rapsodija za nepca
Zasladiće vam dušu i telo, a priprema nije komplikovana.
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
Komentari (0)