JESTE LI PROBALI OVAKVU ZIMNICU Ukiseljeni ljubičasti luk koji se pravi za tili čas
Probajte ovaj recept i prošarajte zimnicu!
Sastojci
- 2 mala ljubičasta luka
- 100 ml pirinčanog sirćeta, belog ili jabukovog sirćeta
- 200 ml vode
- 2 kašike šećera
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice crnog bibera u zrnu
PO ŽELJI:
- 1 čenj belog luka narezan na kolutiće
- malo sušene čili papričice
- 1 grančica majčine dušice ili origana
Priprema
U svom najosnovnijem obliku, ukiseljeni crveni luk je jednostavno narezan luk koji je prekriven mešavinom sirćeta, soli i šećera i ostavljen da se marinira. Možete dodavati dodatne začine i prilagođavati smesu kako bi odgovarala vašem jelu.
Luk očistite, narežite na tanke kolutove i stavite u čistu teglu. Ili ga uzdužno prepolovite i poprečno narežite na tanke polumjesece.
Dodajte češnjak i začinsko bilje ako koristite, sveže ili sušeno.
U manjoj posudi zakuvajte sirće, vodu, šećer, so i biber.
Još vruću sirćetnu tečnost prelijte preko luka. Luk mora biti potpuno prekriven tečnošću.
Pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Zatim zatvorite poklopcem i spremite u frižider.
Čuvajte u frižideru 3-4 nedelje.
Luk možete probati čim se ohladi, ali za bolji ukus radije ostavite da se marinira preko noći.
Ukiseljeni luk obavezno čuvajte u staklenoj ili keramičkoj posudi. Većina metala će reagovati sa sirćetom, a plastika će upiti mirise.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)