JESTE LI PROBALI OVAKVU ZIMNICU Ukiseljeni ljubičasti luk koji se pravi za tili čas
Probajte ovaj recept i prošarajte zimnicu!
Sastojci
- 2 mala ljubičasta luka
- 100 ml pirinčanog sirćeta, belog ili jabukovog sirćeta
- 200 ml vode
- 2 kašike šećera
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice crnog bibera u zrnu
PO ŽELJI:
- 1 čenj belog luka narezan na kolutiće
- malo sušene čili papričice
- 1 grančica majčine dušice ili origana
Priprema
U svom najosnovnijem obliku, ukiseljeni crveni luk je jednostavno narezan luk koji je prekriven mešavinom sirćeta, soli i šećera i ostavljen da se marinira. Možete dodavati dodatne začine i prilagođavati smesu kako bi odgovarala vašem jelu.
Luk očistite, narežite na tanke kolutove i stavite u čistu teglu. Ili ga uzdužno prepolovite i poprečno narežite na tanke polumjesece.
Dodajte češnjak i začinsko bilje ako koristite, sveže ili sušeno.
U manjoj posudi zakuvajte sirće, vodu, šećer, so i biber.
Još vruću sirćetnu tečnost prelijte preko luka. Luk mora biti potpuno prekriven tečnošću.
Pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Zatim zatvorite poklopcem i spremite u frižider.
Čuvajte u frižideru 3-4 nedelje.
Luk možete probati čim se ohladi, ali za bolji ukus radije ostavite da se marinira preko noći.
Ukiseljeni luk obavezno čuvajte u staklenoj ili keramičkoj posudi. Većina metala će reagovati sa sirćetom, a plastika će upiti mirise.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)