GIROS SA TIK -TOKA Zaludeo je milione, a isti je kao onaj iz Grčke
Donosimo vam recept za ovaj sočni giros. Fenomenalan ukus skroz opravdava njegovu popularnost.
Potrebno je
Za giros
1 kilogram svinjskog mesa (8 čekićem izlupanih šnicli od svinjskog vrata)
1 kašika soli
1 kašičica origana
1 kašičica ruzmarina
1 kašičica slatke začinske paprike
½ kašičice bibera
3 kašike maslinovog ulja
2 kašike alkoholnog sirćeta
Sok od polovine isceđenog limuna
3 čena svežeg belog luka
¼ glavice crnog luka
2 jabuke da drže štapiće na kojima se peče meso.
Za dodatke
8 tortilja
100 gr pomfrita
Pola glavice ljubičastog luka
Polovina krastavca
1 paradajz
Malo peršuna
Predlog za caciki salatu (krastavac,grčkog jogurta, pavlaka ili kiselo mleko,beli luk,iseckana mirođije,maslinovo ulje,limunov sok, biber,so)
Priprema
Dodajte mesu so, origano, ruzmarin, začinsku slatku papriku, biber, maslinovo ulje, alkoholno sirće, sok od isceđenog limuna, beli luk i na kraju crni luk. Ostavite meso da odstoji sat vremena u frižideru a zatim ga ređajte na ražnjić štapiće probodene u crni luk. Pecite meso u rerni sat i po vremena na 180 stepeni. Po potrebi dolijte malo vode u pleh.Unapred pripremite sve priloge, iseckajte pečeno meso i dodajte caciki salatu. Prijatno!
Možda vas zanima:
GIROS Grčki specijalitet koji budi uspomene na dane letovanja, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočan i slasan, prste da poližete.
SLASNI GIROS Imaćete osećaj kao da ste na moru u Grčkoj, neodoljivo ukusan
Savršen spoj mesa sa prilozima, taman za večeru.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)