GIROS SA TIK -TOKA Zaludeo je milione, a isti je kao onaj iz Grčke
Donosimo vam recept za ovaj sočni giros. Fenomenalan ukus skroz opravdava njegovu popularnost.
Potrebno je
Za giros
1 kilogram svinjskog mesa (8 čekićem izlupanih šnicli od svinjskog vrata)
1 kašika soli
1 kašičica origana
1 kašičica ruzmarina
1 kašičica slatke začinske paprike
½ kašičice bibera
3 kašike maslinovog ulja
2 kašike alkoholnog sirćeta
Sok od polovine isceđenog limuna
3 čena svežeg belog luka
¼ glavice crnog luka
2 jabuke da drže štapiće na kojima se peče meso.
Za dodatke
8 tortilja
100 gr pomfrita
Pola glavice ljubičastog luka
Polovina krastavca
1 paradajz
Malo peršuna
Predlog za caciki salatu (krastavac,grčkog jogurta, pavlaka ili kiselo mleko,beli luk,iseckana mirođije,maslinovo ulje,limunov sok, biber,so)
Priprema
Dodajte mesu so, origano, ruzmarin, začinsku slatku papriku, biber, maslinovo ulje, alkoholno sirće, sok od isceđenog limuna, beli luk i na kraju crni luk. Ostavite meso da odstoji sat vremena u frižideru a zatim ga ređajte na ražnjić štapiće probodene u crni luk. Pecite meso u rerni sat i po vremena na 180 stepeni. Po potrebi dolijte malo vode u pleh.Unapred pripremite sve priloge, iseckajte pečeno meso i dodajte caciki salatu. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNI GIROS Ukusa koji govori 1000 jezika, nećete da primetite da nedostaje meso
Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.
GIROS SA PILETINOM Grčki specijalitet koji budi uspomene sa letovanja, u savršenom spoju ukusa
Fenomenalan i slasan, pravićete stalno.
DOMAĆI GIROS Sočan i slasan obrok koji pomera granice dobrog ukusa
Omiljeno jelo sa letovanja od sada možete da pravite i kod svoje kuće.
GIROS Grčki specijalitet koji budi uspomene na dane letovanja, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočan i slasan, prste da poližete.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)