TURŠIJA ZA POČETNIKE Napravite brzo i lako, mnogo je bolja od one kupovne
Pravljenje zimnice ne mora da vam oduzme puno vremena. Pratite naša uputstva i iako nemate iskustva, napravićete kao dugogodišnja domaćica.
Potrebno je
40 gr šećera
200 gr soli
1 vinobran
burence s poklopcem od 10 kg
5 kg povrća po izboru
1 l alkoholnog sirćeta
3 l vode
Priprema
Operite burence. Potom dobro operite i očistite povrće. Narežite ga na željenu veličinu,i poslažite u burence. U posebnoj posudi izmešajte sirće ,vodu,šećer,so i vinobran,i malo promešajte da se so i šećer otope. Ulijte u kanticu preko povrća,i zaklopite. Stavite burence na neko hladno mesto, sačekajte 2-3 nedelje i vaša domaća turšija je spremna.
NAJBRŽI TIRAMISU Treba vam samo 5 minuta, a svi će vam tražiti recept
Fenomenalan kolač sa kafom raspametiće i one koji ne vole slatko.
OČISTITE RERNU BRZO I LAKO Bez hemije i struganja satima, a sijaće se kao nova
Lak način za čišćenje rerne bez hemije, uz pomoć sode bikarbone i sirćeta.
POSNI PREBRANAC Klasik bez premca koji greje dušu i telo, pravi raj za nepca
Neverovatno ukusno jelo idealno je za obične dane ali i svečanu trpezu.
ĆUFTE U BEŠAMEL SOSU Sočne i aromatične, ovakve do sada niste jeli
Konkretno jelo dugo će vas držati sitim.
POSNA REFORMA TORTA Svečana poslastica raskošnog izgleda osvojiće i one izbirljive
Čokoladna poslastica sa orasima ukrasiće svaku trpezu, a ni malo ne zaostaje ukusom za originalom.
Komentari (0)