TURŠIJA ZA POČETNIKE Napravite brzo i lako, mnogo je bolja od one kupovne
Pravljenje zimnice ne mora da vam oduzme puno vremena. Pratite naša uputstva i iako nemate iskustva, napravićete kao dugogodišnja domaćica.
![turšija](/data/images/2023-11-07/66945_tursija_f.png?timestamp=1699311600)
Potrebno je
40 gr šećera
200 gr soli
1 vinobran
burence s poklopcem od 10 kg
5 kg povrća po izboru
1 l alkoholnog sirćeta
3 l vode
Priprema
Operite burence. Potom dobro operite i očistite povrće. Narežite ga na željenu veličinu,i poslažite u burence. U posebnoj posudi izmešajte sirće ,vodu,šećer,so i vinobran,i malo promešajte da se so i šećer otope. Ulijte u kanticu preko povrća,i zaklopite. Stavite burence na neko hladno mesto, sačekajte 2-3 nedelje i vaša domaća turšija je spremna.
![posna moskva šnit](/data/images/2025-02-15/114090_screenshot-2025-02-15-093703_f.png)
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)