DIŽETE POKLOPAC TOKOM KUVANJA? Zbog ove greške koju često pravimo, ručak nam propadne, a evo i zašto
Većina domaćica je napravila bar neku od sledećih grešaka. Donosimo vam načine kako da te greške više ne radite.
Sve kuvate sa maslinovim uljem
Iako je ekstra deevičansko maslinovo ulje zdravo, ne ide u sve. Nemojte ga koristiti za prženje pomfrita jer ne ide uz visoke temperature.
Merite suve sastojke u posudi za merenje tečnosti
Ova greška će vam u kuvanju biti oproštena. Pri pravljenju testa i kolača napraviće vam problem. Za merenje brašna, šećera i ostalih suvih sastojaka u posudi koristite vagu ili specijalnu mericu za to.
Stavljate hladno meso u zagrejan tiganj
Večina domačica zna da je pre prženja potrebno zagrejati tiganj. Ali meso koje stavljate nemojte da bude direktno iz frižidera. Ako to uradite, rizikujete da spoljašnjost bude gotova, a da šnicla unutra ostane živa. I zato, neka meso prvo odstoji na sobnoj temperaturi.
Ne sušite povrće
Operite pečurke, spanać ili neko povrće. Potom ga obavezno osušite ubrusom, pa tek onda ubacite u tiganj. Inače će vam povrće postati gnjecavo kad višak vode dođe u dodir sa uljem.
Ne probate hranu dok se kuva
Probajte hranu dok je kuvate. Važno je da proverite da li je preliv dobar, meso, testenina ili drugo što pravite. Odmah ćete osetiti da li je jelo preslano, neslano...
Bacate vodu u kojoj se kuvala testenina
Ovo je velika greška. Potrebno je da koristite ovu vodu kako bi sos bio konzistentniji i ukusniji. Zato je sačuvajte i pomešate sa sosom, koji će postati kremastiji.
Dižete poklopac za vreme kuvanja
Ako pirinač pripremate u loncu, najbolje je da ne podižete poklopac dok pirinač nije potpuno skuvan. Pirinač na vrhu lonca biće manje kuvan, u odnosu na dno. Takođe, dobićete suv pirinač.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
POSNE CIMET ROLNICE Slatko pecivo koje nikoga neće ostaviti ravnoduđnim, a nimalo ne zaostaje za originalom
Savršeno se slažu sa kafom ili čajem, a mogu da se jedu i u danima posta.
TAHINI Kremasti prilog koji se slaže sa brojnim namirnicama, a može da se jede i samostalno sa hlebom
Pasta od mlevenog susama, bogate kremaste teksture.
Komentari (0)