DIŽETE POKLOPAC TOKOM KUVANJA? Zbog ove greške koju često pravimo, ručak nam propadne, a evo i zašto
Većina domaćica je napravila bar neku od sledećih grešaka. Donosimo vam načine kako da te greške više ne radite.
Sve kuvate sa maslinovim uljem
Iako je ekstra deevičansko maslinovo ulje zdravo, ne ide u sve. Nemojte ga koristiti za prženje pomfrita jer ne ide uz visoke temperature.
Merite suve sastojke u posudi za merenje tečnosti
Ova greška će vam u kuvanju biti oproštena. Pri pravljenju testa i kolača napraviće vam problem. Za merenje brašna, šećera i ostalih suvih sastojaka u posudi koristite vagu ili specijalnu mericu za to.
Stavljate hladno meso u zagrejan tiganj
Večina domačica zna da je pre prženja potrebno zagrejati tiganj. Ali meso koje stavljate nemojte da bude direktno iz frižidera. Ako to uradite, rizikujete da spoljašnjost bude gotova, a da šnicla unutra ostane živa. I zato, neka meso prvo odstoji na sobnoj temperaturi.
Ne sušite povrće
Operite pečurke, spanać ili neko povrće. Potom ga obavezno osušite ubrusom, pa tek onda ubacite u tiganj. Inače će vam povrće postati gnjecavo kad višak vode dođe u dodir sa uljem.
Ne probate hranu dok se kuva
Probajte hranu dok je kuvate. Važno je da proverite da li je preliv dobar, meso, testenina ili drugo što pravite. Odmah ćete osetiti da li je jelo preslano, neslano...
Bacate vodu u kojoj se kuvala testenina
Ovo je velika greška. Potrebno je da koristite ovu vodu kako bi sos bio konzistentniji i ukusniji. Zato je sačuvajte i pomešate sa sosom, koji će postati kremastiji.
Dižete poklopac za vreme kuvanja
Ako pirinač pripremate u loncu, najbolje je da ne podižete poklopac dok pirinač nije potpuno skuvan. Pirinač na vrhu lonca biće manje kuvan, u odnosu na dno. Takođe, dobićete suv pirinač.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)