PRŽITE LUK I SMRDI VAM CELA KUĆA? Više nikada a, evo i kako, otkrivamo tajnu
Domaćima je problem da prže luk, jer cela kuća poprimi neprijatan miris. Rešenje več imate kod kuće.

Da bi se izgubio neprijatan miris luka tokom prženja, dodajte sodu bikarbonu. Kad iseckani crni luk spustite u tiganj sa zagrejanim uljem, obavezno dodajte kafenu kašičicu sode bikarbone. Ukoliko je količina luka veća od pola kilograma, dodajte punu supenu kašiku i ostavite luk da se dinsta. Luk će takođe da se zgusne, pa neće biti težak za varenje.
Svaka domaćica ima neki svoj način na koji pravi sarmu. Mi vam donosimo recept za malo drugačiju sarmu, sa suvim rebrima, preukusnu i slasnu. Karađoršev pasulj ili papula, može da bude i posan i mrsan. Donosimo vam recept za obe verzije. Poznati kuvar Gordon Remzi dao je recept za ovu jednostavnu a slasnu pitu. Brzo i lako se sprema, posna je, a bićete oduševljeni koliko je dobra. Napravite ovaj fenomenalan obrok. Napunite krompir sa slaninom, pečurkama, krastavcima, kačkavaljem i dobićete potpuno novo jelo, koje ćete stalno da pravite. Napravite slane palačinke od krompira. Odlične kao doručak ili večera, držaće vas dugo sitim. Bogato punjenje sa šunkom daje poseban šmek.
SARMA SA SUVIM REBRIMA Začinjena i pikantna, raj za nepca
NAPRAVITE PASULJ KAKAV JE JEO VOŽD KARAĐORĐE Može da bude i posan i mrsan
POSNA PITA SA RIBOM Po receptu poznatog kuvara Gordona Remzija
PUNJENI KROMPIR Rapsodija različitih ukusa, pikantan i slasan
SLANE PALAČINKE OD KROMPIRA Fenomenalne, sočne i mekane
Komentari (0)