PITA SA MESOM Pravi se od gotovih kora a, greje dušu i telo

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Najbolja pita sa mesom koju ste do sada probali. Hrskava, topla i sočna.

pita sa mesom
Shutterstock

Potrebno je

 

  • 400 g mlevenog mešanog mesa
  • 2 glavice luka
  • ulje
  • so
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 kašičice bibera

Za preliv

  • 4 jaja
  • 200 ml jogurta
  • 200 ml kisele vode
  • 50 ml ulja
  • 1/2 kašičice soli

Priprema

Prethodno zagrejte rernu na 200 stepeni. Izdinstajte luk na ulju, pa dodajte mleveno meso. Začinite, dodajte sodu bikarbonu, pa dinstajte 20 minuta. Premažite ulljem dno pleha, pa stavite tri kore, pa preko treće kore oko tri kašike fila. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Završite pitu korama, pa je isecite na kocke. Sve sastojke za preliv umutite, pa prelijte pitu ali tako da preliv uđe između svakog proreza. Ostavite pitu destak minuta da odstoji. Zatim, stavite pitu u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite 45 minuta.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading