KAKO DA NAPRAVITE LAKO PRAVU DOMAĆU SUPU Evo trikova, mnogo je jednostavnije nego što ste mislili
Domaća supa je nekad bila obavezni deo trpeze. Zagreje pre glavog jela i višestruko je korisna za zdravlje. Kada ste prehlađeni, tanjir tople supe je prva preporuka. Postoji nekoliko saveta kako da uvek bude preukusna,
TRIKOVI ZA NAJBOLJU DOMAČU SUPU
Napravite supu od starije živine ili goveđeg mesa,ili šuplljih goveđih kostiju.
Ako pravite čorbu, birajte mlado meso, piletinu i teletinu.
Za jak ukus supe, stavite meso i zelen u hladnu vodu da se kuvaju.
Za jači ukus mesa a slabiji supe, stavite meso u vruću vodu i kuvajte.
Da bi ukus bio što bolji, pomešajte dve vrste mesa, govedinu i parče piletine.
Osnova supe je povrće-stavite šargarepu, peršunov koren, peršunov list, paškanat, celer, so i biber (po ukusu).
Količinski, stavite u supu 150 g mesa po osobi.
Dodajte domaćoj supi uvek crni luk, za onu posebnu aromu. Prepolovite na pola očišćenu glavicu luka i blago je zapecite direktno na ringli. Tako zapečen luk dodate u šerpu.
Nemojte nikada da dolivate u supu hladnu vodu, već uvek vruću, pa nastavite proces kuvanja.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)