KAKO DA NAPRAVITE LAKO PRAVU DOMAĆU SUPU Evo trikova, mnogo je jednostavnije nego što ste mislili
Domaća supa je nekad bila obavezni deo trpeze. Zagreje pre glavog jela i višestruko je korisna za zdravlje. Kada ste prehlađeni, tanjir tople supe je prva preporuka. Postoji nekoliko saveta kako da uvek bude preukusna,
TRIKOVI ZA NAJBOLJU DOMAČU SUPU
Napravite supu od starije živine ili goveđeg mesa,ili šuplljih goveđih kostiju.
Ako pravite čorbu, birajte mlado meso, piletinu i teletinu.
Za jak ukus supe, stavite meso i zelen u hladnu vodu da se kuvaju.
Za jači ukus mesa a slabiji supe, stavite meso u vruću vodu i kuvajte.
Da bi ukus bio što bolji, pomešajte dve vrste mesa, govedinu i parče piletine.
Osnova supe je povrće-stavite šargarepu, peršunov koren, peršunov list, paškanat, celer, so i biber (po ukusu).
Količinski, stavite u supu 150 g mesa po osobi.
Dodajte domaćoj supi uvek crni luk, za onu posebnu aromu. Prepolovite na pola očišćenu glavicu luka i blago je zapecite direktno na ringli. Tako zapečen luk dodate u šerpu.
Nemojte nikada da dolivate u supu hladnu vodu, već uvek vruću, pa nastavite proces kuvanja.
PASTRMKA SA PEČURKAMA Posni specijalitet koji greje dušu i telo, ukusa koji se pamti
Poznata je činjenica da riba zamenjuje meso, a ovo jelo će vas raspametiti.
PILEĆI FILE SA PAVLAKOM I KAČKAVALJEM Sočno jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Savršeno za ručak, obožavaće cela porodica.
DODAJTE OVU NAMIRNICU U MLEVENO MESO Nije soda bikarbona, a biće mekano i sočno
Ako želite da ćufte budu ukusne dodajte ovu namirnicu u mleveno meso.
TUNA PAŠTETA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Dodajte uz tostiran hleb ili prilog po želji
Savršena za posne dane, a ukućani će stajati u redu za još.
POSNI PODVARAK SA SUVIM ŠLJIVAMA Ručak koji osvaja od prvog zalogaja, po receptu bez mane
Držaće vas dugo sitim, a nema ko vam neće tražiti recept.
Komentari (0)