KAKO DA NAPRAVITE LAKO PRAVU DOMAĆU SUPU Evo trikova, mnogo je jednostavnije nego što ste mislili

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Domaća supa je nekad bila obavezni deo trpeze. Zagreje pre glavog jela i višestruko je korisna za zdravlje. Kada ste prehlađeni, tanjir tople supe je prva preporuka. Postoji nekoliko saveta kako da uvek bude preukusna,

domaća supa
Shutterstock

TRIKOVI ZA NAJBOLJU DOMAČU SUPU

Napravite supu od starije živine ili goveđeg mesa,ili šuplljih goveđih kostiju.

Ako pravite čorbu, birajte mlado meso, piletinu i teletinu.

Za jak ukus supe, stavite meso i zelen u hladnu vodu da se kuvaju.

Za jači ukus mesa a slabiji supe, stavite meso u vruću vodu i kuvajte.

Da bi ukus bio što bolji, pomešajte dve vrste mesa, govedinu i parče piletine.

Osnova supe je povrće-stavite šargarepu, peršunov koren, peršunov list, paškanat, celer, so i biber (po ukusu).

Količinski, stavite u supu 150 g mesa po osobi.

Dodajte domaćoj supi uvek crni luk, za onu posebnu aromu. Prepolovite na pola očišćenu glavicu luka i blago je zapecite direktno na ringli. Tako zapečen luk dodate u šerpu.

Nemojte nikada da  dolivate u supu hladnu vodu, već uvek vruću, pa nastavite proces kuvanja.

 

Tagovi:

Komentari (0)

Loading