PUNJENE PEČURKE Zamena za meso, lagene, sočne, prste da poližete

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Pečurke na malo drugačiji način. Dodajte im šunku, kačkavalj, sir i začine. Uživajte u rapsodiji ukusa.

punjene pečurke
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g šampinjona
  • 50 g tvrdog sira
  • 50 g šunke
  • 100 g kačkavalja
  • 2 sveže crvene paprike
  • 2 čena belog luka
  • 1/2 veze peršuna
  • ulje
  • so
  • biber

Priprema

Šampinjone operite i odvojite im kapice od peteljki. Kapice poređajte na pleh obložen pek-papirom i posolite. Za punjenje pomešajte usitnjeni sir, šunku isečenu na kockice, rendani kačkavalj i sitno seckani beli luk. Na dnu svakog šampinjona stavite malo sira, šunke i odozgo polovinu narendanog kačkavalja. Pored dodajte krupnije sečenu papriku, blago pobiberite i poprskajte uljem. Pecite oko 25 minuta na 200 stepeni. Par minuta pre kraja pečenja, dodajte i ostatak izrendanog kačkavalja. Vratite u rernu još minut-dva, da se kačkavalj blago istopi.

Komentari (0)

Loading