LISNATA PITA SA ŠAMPINJONIMA Napravite na drugačiji način, ukus je prste da poližete
Ako želite da pravite pitu, malo izmenite sastojke i probajte je drugačiju. Dodajte joj šampinjone, kačkavalj i začine i osetite rapsodiju ukusa.
Potrebno je
- 250 g lisnatog testa
Fil
- 300 g šampinjona
- 1 srednja glavica crnog luka
- 1 veći čen belog luka
- 3 jajeta
- 250 g kisele pavlake
- 100 g izrendanog kačkavalja
- 1/2 vezice peršuna
- 1/3 kašičice mlevenog bibera
- 2 kašičice suvog biljnog začina
Priprema
Izdinstajte šampinjone sa lukom. Posebno umutite jaja, dodajte kiselu pavlaku, biber, suvi biljni začin i sitno iseckani peršun. Sjedinite sastojke. U umućena jaja ubacite povrće i izrendani kačkavalj. Pripremljeni fil sipajte preko kore od lisnatog testa koju ste prethodno pekli na 180 stepeni oko 15 minuta. Vratite u rernu i pecite na istoj temperaturi još desetak minuta.
OVO JE NAJZDRAVIJI SIR Ali ako imate ovu bolest nemojte da ga jedete
Svež mladi sir smatra se najzdravijom vrstom sira, po rečima lekara.
LJUTA TURŠIJA OD GROŽĐA Ako volite pikantno i začinjeno, postaće vam omiljena salata
Ljuta turšija raspametiće one izbirljive.
AKO NE MOŽETE DA SPAVATE JEDITE OVO Namirnice koje provereno pomažu kod nesanice
Probajte da na potpuno prirodan način rešite problem nesanice.
SLASNI BUREK SA KROMPIROM Zaboravićete na onaj kupovni, za savršen početak dana
Savršen spoj hrskavih kora i sočnog fila.
GENIJALAN TRIK ZA ČIŠĆENJE RERNE Odmašćava rešetke u trenu, a nije soda bikarbona
Primenite ovaj jednostavni trik i očistite rernu bez ribanja i struganja.
Komentari (0)