LISNATA PITA SA ŠAMPINJONIMA Napravite na drugačiji način, ukus je prste da poližete
Ako želite da pravite pitu, malo izmenite sastojke i probajte je drugačiju. Dodajte joj šampinjone, kačkavalj i začine i osetite rapsodiju ukusa.
Potrebno je
- 250 g lisnatog testa
Fil
- 300 g šampinjona
- 1 srednja glavica crnog luka
- 1 veći čen belog luka
- 3 jajeta
- 250 g kisele pavlake
- 100 g izrendanog kačkavalja
- 1/2 vezice peršuna
- 1/3 kašičice mlevenog bibera
- 2 kašičice suvog biljnog začina
Priprema
Izdinstajte šampinjone sa lukom. Posebno umutite jaja, dodajte kiselu pavlaku, biber, suvi biljni začin i sitno iseckani peršun. Sjedinite sastojke. U umućena jaja ubacite povrće i izrendani kačkavalj. Pripremljeni fil sipajte preko kore od lisnatog testa koju ste prethodno pekli na 180 stepeni oko 15 minuta. Vratite u rernu i pecite na istoj temperaturi još desetak minuta.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
Komentari (0)