LISNATA PITA SA ŠAMPINJONIMA Napravite na drugačiji način, ukus je prste da poližete

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Ako želite da pravite pitu, malo izmenite sastojke i probajte je drugačiju. Dodajte joj šampinjone, kačkavalj i začine i osetite rapsodiju ukusa.

lisnata pita
Shutterstock

Potrebno je

  • 250 g lisnatog testa

Fil

  • 300 g šampinjona
  • 1 srednja glavica crnog luka
  • 1 veći čen belog luka
  • 3 jajeta
  • 250 g kisele pavlake
  • 100 g izrendanog kačkavalja
  • 1/2 vezice peršuna
  • 1/3 kašičice mlevenog bibera
  • 2 kašičice suvog biljnog začina

Priprema

Izdinstajte šampinjone sa lukom. Posebno umutite jaja, dodajte kiselu pavlaku, biber, suvi biljni začin i sitno iseckani peršun. Sjedinite sastojke. U umućena jaja ubacite povrće i izrendani kačkavalj. Pripremljeni fil sipajte preko kore od lisnatog testa koju ste prethodno pekli na 180 stepeni oko 15 minuta. Vratite u rernu i pecite na istoj temperaturi još desetak minuta.

 

Komentari (0)

Loading