RIBLJA ČORBA KAKVU DO SADA NISTE JELI Zdrava, ukusna i pikantna

Izvor: Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Pravljenje riblje čorbe predstavlja pravu umetnost ponekad. Treba znati kako da baš ispadne savršena. Probajte ovu riblju čorbu, bolja je od one iz kafane.

riblja čorba
Shutterstock

Potrebno je

Možda vas zanima:

  • 1 kilogram rečne ribe
  • 200 ml ulja
  • 200 ml kuvanog paradajza
  • 200 ml belog vina
  • 1 paprika
  • 5 glavica crnog luka srednje veličine
  • 5 čenova belog luka
  • 1 kašika mlevene paprike
  • 2 šargarepe srednje veličine
  • limun
  • peršun, celer, lovorov list po ukusu
  • so i biber po ukusu

Priprema

Ribu isecite na manje komade i očistite. Prelijte je sokom od limuna, dobro usloite i po njoj poređajte sitno seckana dva čena belog luka. Ostavite da odstoji pola sata do sat. Sitno iseckajte crni luk, šargarepu i celer po želji, pa stavite da se dinsta na ulju dok luk ne postane staklast. Potom sačekajte da se prohladi, pa sipajte u blender i držite sve dok ne dobijete kašastu strukturu. Prebacite u šerpu, pa sipajte vodu do njene polovine. Ubacite preostali sitno seckani beli luk, seckanu papriku i začine. Kuvajte dok ne provri. Zatim ubacite ribu i sve zajedno kuvajte oko sat vremena, pa potom nalijte vino i paradajz. Kad ponovo provri, dodajte biber i so po želji. Ako je nedovoljno ljuta, sipajte još bibera, a ako nije dovoljno kisela, nalijte još vina. Kuvajte još 10-20 minuta.

Komentari (0)