RIBLJA ČORBA KAKVU DO SADA NISTE JELI Zdrava, ukusna i pikantna
Pravljenje riblje čorbe predstavlja pravu umetnost ponekad. Treba znati kako da baš ispadne savršena. Probajte ovu riblju čorbu, bolja je od one iz kafane.

Potrebno je
Možda vas zanima:

RIBLJA ČORBA Posni specijalitet koji osvaja od prvog zalogaja, ukusa koji priča priče
Savršena za slavsku trpezu u vreme Božićnog posta, nema ko vam neće tražiti recept.

RIBLJA ČORBA Ovako je prave na Svetoj gori, posna i slasna, a bićete siti satima
Zdrava, preukusna i začinjena, pravićete stalno.

RIBLJA ČORBA PO ORIGINALNOM KAFANSKOM RECEPTU Ovaj začin joj daje poseban šmek
Preukusna i sočna, pravićete stalno.

DONOSIMO VAM ORIGINALNI KAFANSKI RECEPT Riblja čorba koja pomera granice dobrog ukusa
Savršena za dane posta, poznato je da je riba namirnica koja zamenjuje meso.
- 1 kilogram rečne ribe
- 200 ml ulja
- 200 ml kuvanog paradajza
- 200 ml belog vina
- 1 paprika
- 5 glavica crnog luka srednje veličine
- 5 čenova belog luka
- 1 kašika mlevene paprike
- 2 šargarepe srednje veličine
- limun
- peršun, celer, lovorov list po ukusu
- so i biber po ukusu
Priprema
Ribu isecite na manje komade i očistite. Prelijte je sokom od limuna, dobro usloite i po njoj poređajte sitno seckana dva čena belog luka. Ostavite da odstoji pola sata do sat. Sitno iseckajte crni luk, šargarepu i celer po želji, pa stavite da se dinsta na ulju dok luk ne postane staklast. Potom sačekajte da se prohladi, pa sipajte u blender i držite sve dok ne dobijete kašastu strukturu. Prebacite u šerpu, pa sipajte vodu do njene polovine. Ubacite preostali sitno seckani beli luk, seckanu papriku i začine. Kuvajte dok ne provri. Zatim ubacite ribu i sve zajedno kuvajte oko sat vremena, pa potom nalijte vino i paradajz. Kad ponovo provri, dodajte biber i so po želji. Ako je nedovoljno ljuta, sipajte još bibera, a ako nije dovoljno kisela, nalijte još vina. Kuvajte još 10-20 minuta.

POHOVANI KARFIOL Savršeno predjelo, samo dodajte prilog po želji
Bićete oduševljeni koliko je ukusno.

POSNA ČOKOLADNA BAKLAVA Mirisna poslastica u još slađem spoju, otopićete se od miline
Pravi se lako, a mekana kao pamuk.

KRMENADLE SA BELIM LUKOM Pikantno jelo za prave gurmane
Dodajte sos ili prilog po želji.

MAFINI SA KROMPIROM Drugačiji, a preukusni i uspevaju svima
Služite uz jogurt ili prilog po želji.

POSNI SATARAŠ Jednostavno jelo u savršenom spoju ukusa
Samo dodajte prilog po želji..
Komentari (0)