RIBLJA ČORBA KAKVU DO SADA NISTE JELI Zdrava, ukusna i pikantna
Pravljenje riblje čorbe predstavlja pravu umetnost ponekad. Treba znati kako da baš ispadne savršena. Probajte ovu riblju čorbu, bolja je od one iz kafane.
Potrebno je
- 1 kilogram rečne ribe
- 200 ml ulja
- 200 ml kuvanog paradajza
- 200 ml belog vina
- 1 paprika
- 5 glavica crnog luka srednje veličine
- 5 čenova belog luka
- 1 kašika mlevene paprike
- 2 šargarepe srednje veličine
- limun
- peršun, celer, lovorov list po ukusu
- so i biber po ukusu
Priprema
Ribu isecite na manje komade i očistite. Prelijte je sokom od limuna, dobro usloite i po njoj poređajte sitno seckana dva čena belog luka. Ostavite da odstoji pola sata do sat. Sitno iseckajte crni luk, šargarepu i celer po želji, pa stavite da se dinsta na ulju dok luk ne postane staklast. Potom sačekajte da se prohladi, pa sipajte u blender i držite sve dok ne dobijete kašastu strukturu. Prebacite u šerpu, pa sipajte vodu do njene polovine. Ubacite preostali sitno seckani beli luk, seckanu papriku i začine. Kuvajte dok ne provri. Zatim ubacite ribu i sve zajedno kuvajte oko sat vremena, pa potom nalijte vino i paradajz. Kad ponovo provri, dodajte biber i so po želji. Ako je nedovoljno ljuta, sipajte još bibera, a ako nije dovoljno kisela, nalijte još vina. Kuvajte još 10-20 minuta.
Možda vas zanima:
RIBLJA ČORBA PO RECEPTU MANASTIRA LEPAVINA Posni ručak koji mami i mirisom i ukusom
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
RIBLJA ČORBA PO STAROM KAFANSKOM RECEPTU Gastronomski užitak koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za dane posta.
RIBLJA ČORBA Donosimo vam kafanski recept za specijalitet koji se pamti
Bićete oduševljeni ukusom.
RIBLJA ČORBA Posni specijalitet po najboljem kafanskom receptu, ukusa koji priča priče
Aromatična riblja čorba za prave gurmane.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)