KROMPIR NAPUNJEN ŠUNKOM I JAJIMA Svaki zalogaj je sve bolji od prethodnog

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Napravite krompir na drugačiji način. Napunite ga šunkom i jajima i uživajte u preukusnom i dekorativno prelepom obroku.

punjeni krompir
Shutterstock

Potrebno je

 

  • 5 krompira
  • 5 jajeta
  • 2 glavice crnog luka
  • 150 g šunke
  • 1 struk peršuna
  • 2 prstohvata soli
  • prstohvat bibera
  • 70 ml maslinovo ulje


Za posipanje:

  • 150 g tvrdog sira
  • malo bibera
  • malo soli

 

Priprema

Poređajte opran krompir sa sve ljuskom na pleh obložen aluminijumskom folijom i svaki pojedinačno pospite maslinovim uljem. Pleh prekrijte alu folijom, pa pecite na 200°C oko 35 minuta. Potom iseckajte crni luk, pa ga propržite oko 3 minuta na manjoj količini ulja. Ubacite u tiganj i iseckanu šunku, pa pržite još 3-4 minuta. Dodajte so i biber, pa dobro promešajte. Peršun usitnite, pa ga dodajte u tiganj. Isecite četvrtinu krompira, pa izdubite unutrašnjost koju ćete napuniti smesom od šunke i luka. Dodajte po jedno jaje na vrh svakog krompira i pospite malo bibera i soli. Izrendajte tvrdi sir, pa i njega rasporedite po vrhu. Pecite na 180°C oko 30 minuta.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading