DOMAĆI BUREK SA MESOM Bolji je od onog kupovnog, prste da poližete
Ako želite burek sa hrskavom korom i bogatim nadevom, nastavite da čitate. Napravite ga za doručak, svaki zalogaj je sve bolji od prethodnog.

Potrebno je
- 500 g mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 1/2 kg tankih kora
- so, biber
- ulje
- 200 ml vode
Priprema
Prvo ispržite sitno seckan crni luk pa mu dodajte mleveno meso. Sve zajedno propržite. Posolite i pobiberite. Premažite tepsiju uljem pa je prekrijte korom. 3 kore zgužvajte kao harmoniku pa prekrijte dno tepsije. Zatim malo pouljite i poprskajte vodom. Prekrijte sa druge tri kore zgužvane, takođe pouljene i poprskane vodom. Tako i treći red pa ubacite trećinu mesa a zatim isto kao prvi put tri reda kora pa meso kore, dok sve ne potrošite. Prekrijte korom i premažite uljem burek i pecite ga oko 50 minuta na 200 stepeni.
Svaka domaćica ima neki svoj način na koji pravi sarmu. Mi vam donosimo recept za malo drugačiju sarmu, sa suvim rebrima, preukusnu i slasnu. Karađoršev pasulj ili papula, može da bude i posan i mrsan. Donosimo vam recept za obe verzije. Poznati kuvar Gordon Remzi dao je recept za ovu jednostavnu a slasnu pitu. Brzo i lako se sprema, posna je, a bićete oduševljeni koliko je dobra. Ako volite carsku pitu, možete da je napravite i kao posnu. Biće još ukusnija, a uspeće i potpunim početnicima. Napravite ovaj fenomenalan obrok. Napunite krompir sa slaninom, pečurkama, krastavcima, kačkavaljem i dobićete potpuno novo jelo, koje ćete stalno da pravite.
SARMA SA SUVIM REBRIMA Začinjena i pikantna, raj za nepca
NAPRAVITE PASULJ KAKAV JE JEO VOŽD KARAĐORĐE Može da bude i posan i mrsan
POSNA PITA SA RIBOM Po receptu poznatog kuvara Gordona Remzija
POSNA CARSKA PITA Hrskava i mekana, još bolja nego original
PUNJENI KROMPIR Rapsodija različitih ukusa, pikantan i slasan
Komentari (0)