DOMAĆI BUREK SA MESOM Bolji je od onog kupovnog, prste da poližete

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Ako želite burek sa hrskavom korom i bogatim nadevom, nastavite da čitate. Napravite ga za doručak, svaki zalogaj je sve bolji od prethodnog.

burek sa mesom
Shutterstock/burek s mesom

Potrebno je

  • 500 g mlevenog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • 1/2 kg tankih kora
  • so, biber
  • ulje
  • 200 ml vode

Priprema

Prvo ispržite sitno seckan crni luk pa mu dodajte mleveno meso. Sve zajedno propržite. Posolite i  pobiberite. Premažite tepsiju uljem pa je prekrijte korom. 3 kore zgužvajte kao harmoniku pa prekrijte dno tepsije. Zatim malo pouljite i poprskajte vodom. Prekrijte sa druge tri kore zgužvane, takođe pouljene i poprskane vodom. Tako i treći red pa ubacite trećinu mesa a zatim isto kao prvi put tri reda kora pa meso kore, dok sve ne potrošite. Prekrijte korom i premažite uljem burek i pecite ga oko 50 minuta na 200 stepeni.

Komentari (0)

Loading