PITA SA PATLIDŽANOM Gotova je za čas, ukus je prste da poližete

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Za ovu pitu potrebno je samo da umutite testo i pomešate sve sastojke. Ništa lakše. Fenomenalnog je ukusa a zdrava.

patlidžan pita
Shutterstock

Potrebno je

Testo

 

  • 3 jajeta 
  • 150 ml jogurta
  • 150 ml vode
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 300 g brašna
  • 10 g suvog kvasca 

Nadev

  • 1 patlidžan
  • 1/2 crnog luka 
  • 1 manji praziluk
  • 1/2 paprike
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašika paradajz paste
  • 60 g tvrdog sira

Priprema

Seckani praziluk i crni luk propržite, pa dodajte patližan isečen na kocke. Posle 5 minuta dodajte seckanu papriku, pa posolite i pobiberite. Dobro promešajte. Onda sipajte malo vode, pa poklopite i ostavite da se povrće izdinsta. U jaja dodajte vodu, ulje, jogurt, posolite i pobiberite i sve dobro sjedinite. Brašno dodajte postepeno pa sve dobro umutite. Zatim dodajte kvasac i promešajte. Paradajz pastu dodajte u povrće pa promešajte. Pleh obložite pek papirom, pa ga malo nauljite i sipajte pola količine smese za testo. Dodajte nadev i pospite rendanim sirom. Preko sipajte preostalu smesu za testo. Pecite oko 35 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Komentari (0)

Loading