PITA SA PATLIDŽANOM Gotova je za čas, ukus je prste da poližete
Za ovu pitu potrebno je samo da umutite testo i pomešate sve sastojke. Ništa lakše. Fenomenalnog je ukusa a zdrava.
Potrebno je
Testo
- 3 jajeta
- 150 ml jogurta
- 150 ml vode
- 20 ml maslinovog ulja
- 300 g brašna
- 10 g suvog kvasca
Nadev
- 1 patlidžan
- 1/2 crnog luka
- 1 manji praziluk
- 1/2 paprike
- 1 čen belog luka
- 1 kašika paradajz paste
- 60 g tvrdog sira
Priprema
Seckani praziluk i crni luk propržite, pa dodajte patližan isečen na kocke. Posle 5 minuta dodajte seckanu papriku, pa posolite i pobiberite. Dobro promešajte. Onda sipajte malo vode, pa poklopite i ostavite da se povrće izdinsta. U jaja dodajte vodu, ulje, jogurt, posolite i pobiberite i sve dobro sjedinite. Brašno dodajte postepeno pa sve dobro umutite. Zatim dodajte kvasac i promešajte. Paradajz pastu dodajte u povrće pa promešajte. Pleh obložite pek papirom, pa ga malo nauljite i sipajte pola količine smese za testo. Dodajte nadev i pospite rendanim sirom. Preko sipajte preostalu smesu za testo. Pecite oko 35 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)