MUSAKA OD PIRE KROMPIRA Ovakvu do sada niste jeli
Napravite musaku od pire krompira. Ukusna je kao i ona klasična.
Potrebno je
ZA PIRE
- 800 g belog krompira
- 80 g maslaca
- 50 ml mleka
- so
ZA FIL
- 500 g junećeg mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- kašika sitno seckanog peršuna
- so, biber
- 100 g kačkavalja
Priprema
Krompir oljuštite, isecite na kockice i kuvajte dvadesetak minuta u vreloj vodi. Potom ga ocedite od viška tečnosti, posolite i umutite s maslacem i mlekom. Za fil propržite naseckani crni luk, dodajte mleveno meso i začine, pa nastavite da pržite uz mešanje. Na kraju ubacite naseckan peršun. U nauljenu vatrostalnu posudu stavite polovinu pripremljenog pire krompira, preko stavite fil od mesa, a odozgo preostali pire krompir. Pecite desetak minuta na 180-200 stepeni. Još vruću musaku pospite rendanim kačkavaljem.
Možda vas zanima:
LAŽNA PILEĆA MUSAKA Gotova dok pristavite kafu, a svakim zalogajem miluje nepca
Kremasta i slasna, bićete oduševljeni.
GRČKA MUSAKA BUDI SVA ČULA Ko je jednom proba stalno joj se vraća
Sočna i slasna, nema ko je ne voli.
MUSAKA SA PILETINOM BOLJA OD KLASIČNE Poćiće vam voda na usta koliko je sočna
Zasitna i preukusna, pravićete stalno.
MUSAKA SA KROMPIROM I MLEVENIM MESOM Tradicionalni recept za klasik koji nikada ne izlazi iz mode
Svaki zalogaj je raj za nepca.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)