MUSAKA OD PIRE KROMPIRA Ovakvu do sada niste jeli
Napravite musaku od pire krompira. Ukusna je kao i ona klasična.
Potrebno je
ZA PIRE
- 800 g belog krompira
- 80 g maslaca
- 50 ml mleka
- so
ZA FIL
- 500 g junećeg mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- kašika sitno seckanog peršuna
- so, biber
- 100 g kačkavalja
Priprema
Krompir oljuštite, isecite na kockice i kuvajte dvadesetak minuta u vreloj vodi. Potom ga ocedite od viška tečnosti, posolite i umutite s maslacem i mlekom. Za fil propržite naseckani crni luk, dodajte mleveno meso i začine, pa nastavite da pržite uz mešanje. Na kraju ubacite naseckan peršun. U nauljenu vatrostalnu posudu stavite polovinu pripremljenog pire krompira, preko stavite fil od mesa, a odozgo preostali pire krompir. Pecite desetak minuta na 180-200 stepeni. Još vruću musaku pospite rendanim kačkavaljem.
Možda vas zanima:
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA Klasik na drugačiji način kao osmišljen za hladno vreme, ne može brže i ukusnije
Neodoljiva musaka od paprika raspametiće i one izbirljive.
MUSAKE NA 100 NAČINA Rendana, posna , grčka, sa kačkavaljem, biramo samo one najlepše
Sočno jelo dugo će vas držati sitim, a može da se spremi na različite načine, sa drugačijim sastojcima, da bude posna ili mrsna.
MUSAKA OD KARFIOLA RAJ ZA NEPCA Još sočnija i ukusnija, popraviće vam dan u trenu
Klasik na drugačiji način, prste da poližete.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)