MUSAKA OD PIRE KROMPIRA Ovakvu do sada niste jeli
Napravite musaku od pire krompira. Ukusna je kao i ona klasična.

Potrebno je
Možda vas zanima:

SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.

NEODOLJIVA MUSAKA OD KARFIOLA Savršenog ukusa, pravi raj za nepca
Ako volite klasičnu musaku, ovu sa karfiolom ćete obožavati.

MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.

MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
ZA PIRE
- 800 g belog krompira
- 80 g maslaca
- 50 ml mleka
- so
ZA FIL
- 500 g junećeg mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- kašika sitno seckanog peršuna
- so, biber
- 100 g kačkavalja
Priprema
Krompir oljuštite, isecite na kockice i kuvajte dvadesetak minuta u vreloj vodi. Potom ga ocedite od viška tečnosti, posolite i umutite s maslacem i mlekom. Za fil propržite naseckani crni luk, dodajte mleveno meso i začine, pa nastavite da pržite uz mešanje. Na kraju ubacite naseckan peršun. U nauljenu vatrostalnu posudu stavite polovinu pripremljenog pire krompira, preko stavite fil od mesa, a odozgo preostali pire krompir. Pecite desetak minuta na 180-200 stepeni. Još vruću musaku pospite rendanim kačkavaljem.

ZDRAVA I BRZA PAŠTETA OD KIKIRIKIJA I KROMPIRA Savršena za dane strogog posta, a izuzetno ukusna
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu.

MIRISNI MAFINI SA JABUKAMA I CIMETOM Brzi desert kada vam se jede slatko, a nemate vremena za pripremu
Mirisni i ukusni, za pravo uživanje.


OFARBAJTE JAJA U ZLATNU BOJU ZA USKRS Izgledaće luksuzno i svečano, a tehnika je vrlo jednostavna
Jednostavan način da dobijete prelepa zlatna jaja za najradosniji hrišćanski praznik, Uskrs.

JAGNJETINA SA KAJMAKOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za prave gurmane i one izbirljive
Slasno jelo raspametiće i one izbirljive.
Komentari (0)