MUSAKA OD PIRE KROMPIRA Ovakvu do sada niste jeli
Napravite musaku od pire krompira. Ukusna je kao i ona klasična.
Potrebno je
ZA PIRE
- 800 g belog krompira
- 80 g maslaca
- 50 ml mleka
- so
ZA FIL
- 500 g junećeg mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- kašika sitno seckanog peršuna
- so, biber
- 100 g kačkavalja
Priprema
Krompir oljuštite, isecite na kockice i kuvajte dvadesetak minuta u vreloj vodi. Potom ga ocedite od viška tečnosti, posolite i umutite s maslacem i mlekom. Za fil propržite naseckani crni luk, dodajte mleveno meso i začine, pa nastavite da pržite uz mešanje. Na kraju ubacite naseckan peršun. U nauljenu vatrostalnu posudu stavite polovinu pripremljenog pire krompira, preko stavite fil od mesa, a odozgo preostali pire krompir. Pecite desetak minuta na 180-200 stepeni. Još vruću musaku pospite rendanim kačkavaljem.
Možda vas zanima:
SOČNA MUSAKA OD PATLIDŽANA Pomera granice dobrog ukusa, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Slasno jelo držaće vas dugo sitim.
KUPUS MUSAKA BOLJA OD KLASIČNE Za ručak koji se ne zaboravlja
Sočno jelo oboriće s nogu i one izbirljive.
MUSAKA SA PAPRIKAMA Klasik na drugačiji način koji pomera granice dobrog ukusa
Ako volite klasičnu musaku, ovu sa paprikama ćete obožavati.
MUSAKA OD CELERA Drugačiji klasik po receptu bez mane, a držaće vas dugo sitim
Sočna i slasna, najbolje odmah stavite duplu meru.
DOMAĆI AJVAR Ukusom ni malo ne zaostaje za onim kupovnim, pozavideće vam sve komšinice
Otvoriće vam apetit u trenu.
GREŠKE KADA PRAVITE PALAČINKE Zbog ovog nisu mekane i vazdušaste već žilave i gumenaste
Pravljenje palačinki deluje jednostavno, ali ako i vi pravite neke od ovih greški, biće bezukusne i gumene.
LENJA PITA SA MAKOM Klasičan desert na moderan način, poći će vam voda na usta
Ako volite klasičnu lenju pitu, ovu sa makom ćete obožavati.
AKO ŽELITE DA KIFLICE BUDU MEKANE I TREĆI DAN URADITE OVO Treba vam samo 2 sastojka
Dodajte ove sastojke i uživajte u svežim kiflicama nekoliko dana.
ŠNENOKLE PO BAKINOM RECEPTU Starinski slatkiš koji budi nostalgiju, a vazdušast i kremast
Fenomenalan desert, za sve svečane prilike i obične dane, kada vam se jede nešto slatko.
Komentari (0)