MUSAKA OD PIRE KROMPIRA Ovakvu do sada niste jeli

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Napravite musaku od pire krompira. Ukusna je kao i ona klasična.

musaka od pire krompira
Shutterstock

Potrebno je

ZA PIRE

  • 800 g belog krompira
  • 80 g maslaca
  • 50 ml mleka
  • so

ZA FIL

  • 500 g junećeg mlevenog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • kašika sitno seckanog peršuna
  • so, biber
  • 100 g kačkavalja

Priprema

Krompir oljuštite, isecite na kockice i kuvajte dvadesetak minuta u vreloj vodi. Potom ga ocedite od viška tečnosti, posolite i umutite s maslacem i mlekom. Za fil propržite naseckani crni luk, dodajte mleveno meso i začine, pa nastavite da pržite uz mešanje. Na kraju ubacite naseckan peršun. U nauljenu vatrostalnu posudu stavite polovinu pripremljenog pire krompira, preko stavite fil od mesa, a odozgo preostali pire krompir. Pecite desetak minuta na 180-200 stepeni. Još vruću musaku pospite rendanim kačkavaljem.

Možda vas zanima:

Tagovi:

Komentari (0)

Loading