BRAZILSKI BATAČIĆI Sočni i hrskavi, prste da poližete
Brazilski batačići su kroketi od kuvanog testa koji se pune piletinom i prave u takvom obliku.
Potrebno je
- 250 g pilećeg filea
- 150 g krem sira
- 400 g brašna
- 2 kašike margarina
- 1 manja glavica crnog luka
- 2 jajeta
- 100 g prezli
- 1 pileća kocka za supu
- malo senfa
- malo soli, bibera
Priprema
Piletinu i luk prokuvajte 5-10 minuta u 4 dl vode. U tu vodu dodajte pileću kocku za supu, margarin, so i biber. Piletinu i luk sitno iseckajte i dodajte krem sir i senf, so i biber, a potom dobro izmešajte. U ohlađenu supu dodajte brašno, zamesite testo i na radnoj površini razvijte oklagijom i vadite krugove pomoću čaše. Sredinu testa ispunite filom, oblikujte batačiće, pohujte u jajima i prezlama i pržite u dubokom ulju na srednje jakoj temperaturi.
Možda vas zanima:
BATACI PUNJENI SIROM Sočni i aromatični, meso se lepi za prste
Napravite batake na drugačiji način. Dodajte im punjenje od sira i dobićete potpuno novo, gurmansko jelo. Masline daju poseban šmek, a origano i začini pikantnost.
PAŽLJIVO BIRAN RECEPT Napravite pileće batake u paradajz sosu
Prste da poližete!
ZA LJUBITELJE PIKANTNOG Pileći bataci se lepe za prste
Neodoljivog su ukusa.
BUKVALNO SE LEPI ZA PRSTE Bataci u medu je pravi ručak za celu porodicu
Prosto je i jednostavno.
LAZANJA IZ TIGANJA Gotova začas a svaki zalogaj je gurmanski raj
Još bolja od one klasične, prste da poližete.
SLASNI RIŽOTO Sa šampinjonima i mesom, kombinacija bez greške za ukus koji se pamti
Sočan i slasan obrok, pravićete stalno.
SOS ZA ŠPAGETE JE ISPAO PRESLAN? Uradite ovo i biće kao onaj kupovni
Uz ovaj praktičan savet rešićete problem brzo i lako.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
PILEĆI MEDALJONI Hrskava i slasna užina koja se smaže u jednom zalogaju
Slasni i sočni, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)