BRAZILSKI BATAČIĆI Sočni i hrskavi, prste da poližete

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Brazilski batačići su kroketi od kuvanog testa koji se pune piletinom i prave u takvom obliku.

brazilski batačići
Shutterstock

Potrebno je

  • 250 g pilećeg filea
  • 150 g krem sira
  • 400 g brašna
  • 2 kašike margarina
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 2 jajeta
  • 100 g prezli
  • 1 pileća kocka za supu
  • malo senfa
  • malo soli, bibera

Priprema

Piletinu i luk prokuvajte 5-10 minuta u 4 dl vode. U tu vodu dodajte pileću kocku za supu, margarin, so i biber. Piletinu i luk sitno iseckajte i dodajte krem sir i senf, so i biber, a potom dobro izmešajte. U ohlađenu supu dodajte brašno, zamesite testo i na radnoj površini razvijte oklagijom i vadite krugove pomoću čaše. Sredinu testa ispunite filom, oblikujte batačiće, pohujte u jajima i prezlama i pržite u dubokom ulju na srednje jakoj temperaturi.

Možda vas zanima:

Tagovi:

Komentari (0)

Loading