BRAZILSKI BATAČIĆI Sočni i hrskavi, prste da poližete
Brazilski batačići su kroketi od kuvanog testa koji se pune piletinom i prave u takvom obliku.

Potrebno je
Možda vas zanima:

ORIJENTALNI BATACI Ovakve do sada niste jeli, za gurmane i one izbirljive
Totalno drugačije jelo, u aromatičnom spoju.

SLASNI BATACI U SOSU OD PIVA I PARADAJZA Hrskavi i ukusni, prste da poližete
Aromatično jelo oduševiće i one izbirljive.

VOJVOĐANSKI BATACI Aromatično jelo sa višnjama i cimetom, a meso se lepi za prste
Slasni spoj mesa sa pavlakom, višnjama i cimetom, za prave gurmane.

NAJSOČNIJI BATACI Grčki, hrskavi, medeni, a meso se lepi za prste
Neodoljivi i slasni, samo dodajte prilog po želji.
- 250 g pilećeg filea
- 150 g krem sira
- 400 g brašna
- 2 kašike margarina
- 1 manja glavica crnog luka
- 2 jajeta
- 100 g prezli
- 1 pileća kocka za supu
- malo senfa
- malo soli, bibera
Priprema
Piletinu i luk prokuvajte 5-10 minuta u 4 dl vode. U tu vodu dodajte pileću kocku za supu, margarin, so i biber. Piletinu i luk sitno iseckajte i dodajte krem sir i senf, so i biber, a potom dobro izmešajte. U ohlađenu supu dodajte brašno, zamesite testo i na radnoj površini razvijte oklagijom i vadite krugove pomoću čaše. Sredinu testa ispunite filom, oblikujte batačiće, pohujte u jajima i prezlama i pržite u dubokom ulju na srednje jakoj temperaturi.

SLANI KROASANI SA SPANAĆEM ZA USKRS Drugačiji i sočni, poćiće vam voda na usta
Najbolje služite uz šolju jogurta.

AVOKADO SALATA SA KRASTAVCEM Kremasta i jednostavna za pripremu, a super ide uz razna jela
Služite uz piletinu ili jelo po želji.

SLADOLED TORTA SA JAGODAMA Lagana prolećna poslastica po teta Jelinom receptu iz starog rokovnika
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

PITA SA PEČURKAMA Hrskavih kora i sočnog nadeva, pravi je raj za nepca
Posna i slasna, samo dodajte prilog po želji.

DOMAĆI RAŽENI HLEB Sočan i ukusan, a biće mekan i sutradan
Biće još ukusniji nego onaj iz pekare.
Komentari (0)