NAPRAVITE DOMAĆU SURUTKU Od samo dva sastojka, efikasno čisti jetru
Surutka sadrži B12, pomaže za jačanje imuniteta, utiče na sprečavanje alergija...Napravite domaću surutku od mleka i limuna.
![surutka](/data/images/2022-02-20/21488_shutterstock-1050639143_f.jpg?timestamp=1701039600)
Potrebno je
- 1 l mleka
- 1 limun
Priprema
Sipajte litar mleka u šerpu i zagrejte na umerenoj vatri do vrenja. Pre samog vrenja dodajte mleku sok od jednog limuna i sklonite sa šporeta. Pustite da se ohladi. Talog koji dobijete je sir visoke nutritivne vrednosti, a tečnost koja se izdvojila iznad surutka. Procedite tečnost pa je prelijte u staklenu flašu. Surutku čuvajte u frižideru maksimum 7 dana. Pijte je umesto mleka, najbolje na prazan stomak ili je dodajte različitim jelima.
![hašure](/data/images/2024-07-24/95231_shutterstock-229477783_f.jpg)
HAŠURE Turski specijalitet nastao posle potopa Zemlje, u sočnom spoju različitih ukusa
Legenda smatra da je ovaj turski specijalitet najstariji desert na svetu, a ako želite da se uverite da li je zaista toliko dobar, najbolje napravite i probajte.
![čokoladni smuti](/data/images/2024-07-24/95238_shutterstock-301326848_f.jpg)
ČOKOLADNI SMUTI ZA DORUČAK I DOBAR IZGLED Recept glumice Dženifer Aniston oduševio fanove, svi ga prave
Ukusan i zdrav doručak po receptu čuvene glumice, poznate po dobrom zdravlju i vitkoj liniji.
![mil fej](/data/images/2024-07-24/95222_shutterstock-2116217021_f.jpg)
MIL FEJ DESERT Čarobni francuski slatkiš, kremast i lagan, otopićete se od miline
Francuski kolač "od 1000 kora" obožavaće i oni koji ne vole slatko.
![opera torta](/data/images/2024-07-25/95301_shutterstock-124594633_f.jpg)
OPERA TORTA Francuska čokoladna poslastica sa kafom koja miriše na ljubav
Čuvena francuska poslastica u kremastom spoju kafe i čokolade idealna je za sve svečane prilike, kao i slavsku trpezu.
![posna pesak torta](/data/images/2024-07-24/95184_shutterstock-2301239953_f.jpg)
POSNA PESAK TORTA Očaravajuća poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom, sa 3 preukusna sloja
Očaravajuća poslastica idealna kada vam se jede nešto slatko u danima posta, ali i sve svečane prilike.
Komentari (0)