PITA SA SPANAĆEM I SIROM Od gotovih kora, osvaja na prvi zalogaj
Ukusna pita kao da ste se trudili satima. Hrskava, sa bogatim filom. Probajte i uverite se koliko je dobra.
Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 200 g svežeg spanaća
- 500 g sira
- 2 jaja
- 1 pavlaka
- 2 kašike mineralne vode
- 2 kašike ulja
- so, biber
Priprema
Očistite spanać pa ga stavite u hladnu vodu i kuvajte dva do tri minuta. Zatim ga iseckajte i ohladite. Onda posolite i pobiberite sir, promešajte, pa dodajte umućena jaja i pavlaku. Isecite jednu koru na komadiće i prelijte s malo mineralne vode. Dodajte ohlađen spanać i sve promešajte. Premažite jednu koru uljem, pa drugu preklopite, pa stavite fil i umotajte. Poređajte pite u pleh i odozgo premažite sa malo ulja. Pitu pecite oko 20 minuta na 200 stepeni. Ohlađenu pitu sa sirom i spanaćem isecite i služite uz jogurt.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)