GULAŠ SA PEČURKAMA Posan i pikantan, ovakav do sada niste jeli
Gulaš sa pečurkama može da bude odličan ručak u dane Velikog, Božićnog posta. Držaće vas sitim a izuzetno je pikantan i sočan. Pečurke menjaju meso, a začini dodaju na ukusu.
Potrebno je
- 400 g šampinjona
- 300 g bukovača
- 3 čena belog luka
- 4 glavice crnog luka
- šargarepa
- manji koren celera
- 300 ml crnog vina
- 100 ml soka od paradajza
- so, biber
- kašika seckanog peršuna
- kašika gustina
- pola čaše vode
- ulje
Priprema
Iseckajte luk na kockice, izdinstajte ga na ulju, pa mu dodajte rendanu šargarepu i rendani koren celera. Pržite još koji minut, dodajte sitno seckani beli luk, pa kada luk zamiriše, dodajte i seckane pečurke. Snizite temperaturu, pa dinstajte još desetak minuta. Ako je potrebno, nalijte malo vode. Dodajte sok od paradajza, crno vino, pa kuvajte još desetak minuta. Pomešajte gustin sa vodom, dodajte u gulaš i kuvajte još koji minut da se lagano zgusne. Začinite, sklonite sa ringle, pa dodajte sitno seckani peršun. Poslužite uz palentu, kuvani krompir ili pirinač.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)