GULAŠ SA PEČURKAMA Posan i pikantan, ovakav do sada niste jeli
Gulaš sa pečurkama može da bude odličan ručak u dane Velikog, Božićnog posta. Držaće vas sitim a izuzetno je pikantan i sočan. Pečurke menjaju meso, a začini dodaju na ukusu.
Potrebno je
- 400 g šampinjona
- 300 g bukovača
- 3 čena belog luka
- 4 glavice crnog luka
- šargarepa
- manji koren celera
- 300 ml crnog vina
- 100 ml soka od paradajza
- so, biber
- kašika seckanog peršuna
- kašika gustina
- pola čaše vode
- ulje
Priprema
Iseckajte luk na kockice, izdinstajte ga na ulju, pa mu dodajte rendanu šargarepu i rendani koren celera. Pržite još koji minut, dodajte sitno seckani beli luk, pa kada luk zamiriše, dodajte i seckane pečurke. Snizite temperaturu, pa dinstajte još desetak minuta. Ako je potrebno, nalijte malo vode. Dodajte sok od paradajza, crno vino, pa kuvajte još desetak minuta. Pomešajte gustin sa vodom, dodajte u gulaš i kuvajte još koji minut da se lagano zgusne. Začinite, sklonite sa ringle, pa dodajte sitno seckani peršun. Poslužite uz palentu, kuvani krompir ili pirinač.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
Komentari (0)