POSNA PARADAJZ ČORBA Drugačija od one klasične, zagrejaće vam dušu i telo

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Napravite posnu paradajz čorbu, koju možete da jedete pre glavnog obroka ili kao prilog nekom jelu. Sadrži pirinač, sastojci nisu skupi, a osvaja na prvi zalogaj.

čorba
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 ml paradajz soka
  • 250 ml vode
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 šolja pirinča
  • so, biber, bosiljak
  • 1 kašičica šećera

Priprema

Prvo šargarepu isecite na sitno pa isecite luk i prodinstajte na vodi. Omekšalom povrću dodajte paradajz sok i jednu kašičicu šećera. Onda dinstajte još 5 min, pa nalijte vodu i sačekajte da provri, pa dodajte šolju pirinča. Zatim kuvajte oko 10 minuta, pa sipajte biber, so i bosiljak. Na kraju, isključite vatru, poklopite i ostavitie na toploj ringli.

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading