POSNA PARADAJZ ČORBA Drugačija od one klasične, zagrejaće vam dušu i telo
Napravite posnu paradajz čorbu, koju možete da jedete pre glavnog obroka ili kao prilog nekom jelu. Sadrži pirinač, sastojci nisu skupi, a osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je
- 500 ml paradajz soka
- 250 ml vode
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 šolja pirinča
- so, biber, bosiljak
- 1 kašičica šećera
Priprema
Prvo šargarepu isecite na sitno pa isecite luk i prodinstajte na vodi. Omekšalom povrću dodajte paradajz sok i jednu kašičicu šećera. Onda dinstajte još 5 min, pa nalijte vodu i sačekajte da provri, pa dodajte šolju pirinča. Zatim kuvajte oko 10 minuta, pa sipajte biber, so i bosiljak. Na kraju, isključite vatru, poklopite i ostavitie na toploj ringli.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
KRMENADLE U SOSU OD CRNOG LUKA Saftaste i aromatične, a meso se lepi za prste
Samo dodajte prilog po želji.
Komentari (0)