POSNA PITA SA KUPUSOM ZA SLASAN DORUČAK Zagrejaće vam dušu i telo

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Ako volite pitu sa kupusom, od sada možete sami da je napravite. Posna, hrskavih kora, bogatog nadeva, odličan je izbor za doručak ili večeru. Držaće vas dugo sitim a praziluk i kupus daju posebnu draž.

pita sa kupusom
Shutterstock

Potrebno je

Za kore

  • 750 g brašna
  • 400 ml vode
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašičica soli

Za fil 

  • 1 glavica (oko 1 kg) kiselog kupusa
  • 2 struka praziluka
  • 300 ml ulja
  • biber

Priprema

U dubljoj posudi prosejte brašno i so, pa dolivajte postepeno mlaku vodu i ulje. Zamesite glatko testo, pokrijte krpom i ostavite da odstoji pola sata. Premesite, podelite na četiri dela. Formirajte loptice, rastanjite u jufke, namažite uljem i ostavite na toplom mestu. Kupus iseckajte na rezance, pa isperite vodom da ne bude prekiseo, i dobro ocedite. Praziluk sitno iseckajte, pa ispržite na ulju. Dodajte kupus i sve zajedno dinstajte 15 minuta, pobiberite. Sto prekrijte platnenim stolnjakom, pa pospite brašnom. Stavite jufku, pa je polako prstima rastanjite, što je moguće tanje. Odsecite rubove. Filujte nadevom od kupusa, pa pomoću stolnjaka urolajte. Stavite ih u nauljen pleh. Postupak ponovite sa sve četiri jufke, odozgo premažite pitu uljem, pa pecite oko pola sata na 200 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading