POSNA PITA SA KUPUSOM ZA SLASAN DORUČAK Zagrejaće vam dušu i telo
Ako volite pitu sa kupusom, od sada možete sami da je napravite. Posna, hrskavih kora, bogatog nadeva, odličan je izbor za doručak ili večeru. Držaće vas dugo sitim a praziluk i kupus daju posebnu draž.
Potrebno je
Za kore
- 750 g brašna
- 400 ml vode
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica soli
Za fil
- 1 glavica (oko 1 kg) kiselog kupusa
- 2 struka praziluka
- 300 ml ulja
- biber
Priprema
U dubljoj posudi prosejte brašno i so, pa dolivajte postepeno mlaku vodu i ulje. Zamesite glatko testo, pokrijte krpom i ostavite da odstoji pola sata. Premesite, podelite na četiri dela. Formirajte loptice, rastanjite u jufke, namažite uljem i ostavite na toplom mestu. Kupus iseckajte na rezance, pa isperite vodom da ne bude prekiseo, i dobro ocedite. Praziluk sitno iseckajte, pa ispržite na ulju. Dodajte kupus i sve zajedno dinstajte 15 minuta, pobiberite. Sto prekrijte platnenim stolnjakom, pa pospite brašnom. Stavite jufku, pa je polako prstima rastanjite, što je moguće tanje. Odsecite rubove. Filujte nadevom od kupusa, pa pomoću stolnjaka urolajte. Stavite ih u nauljen pleh. Postupak ponovite sa sve četiri jufke, odozgo premažite pitu uljem, pa pecite oko pola sata na 200 stepeni.
ČORBA OD ŠAMPINJONA I KROMPIRA NA VODI Sočna rapsodija ukusa koja se pravi brzo, a govori 5 jezika
Idealna za dane strogog posta, a zdrava i preukusna.
POTPUNO PRIRODNI DETERDŽENT SA ULJIMA NARANDŽE Posuđe će mirisati na proleće i svežinu
Uštedećete novac, a dobićete potpuno bezbedan deterdžent.
KREMASTI KOLAČ SA ORAHOM Desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a topi se u ustima
Neodoljivi desert oduševiće i one izbirljive.
OFARBAJTE JAJA NA OVAJ NAČIN I DOBIĆETE NAJLEPŠU LILA BOJU Potpuno je prirodno a ispadnu neverovatna
Tradicionalni način farbanja cveklom potpuno je prirodan, a daje prelepu lila boju.
GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića
Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.
Komentari (0)