POSNA PITA SA KUPUSOM ZA SLASAN DORUČAK Zagrejaće vam dušu i telo
Ako volite pitu sa kupusom, od sada možete sami da je napravite. Posna, hrskavih kora, bogatog nadeva, odličan je izbor za doručak ili večeru. Držaće vas dugo sitim a praziluk i kupus daju posebnu draž.
Potrebno je
Za kore
- 750 g brašna
- 400 ml vode
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica soli
Za fil
- 1 glavica (oko 1 kg) kiselog kupusa
- 2 struka praziluka
- 300 ml ulja
- biber
Priprema
U dubljoj posudi prosejte brašno i so, pa dolivajte postepeno mlaku vodu i ulje. Zamesite glatko testo, pokrijte krpom i ostavite da odstoji pola sata. Premesite, podelite na četiri dela. Formirajte loptice, rastanjite u jufke, namažite uljem i ostavite na toplom mestu. Kupus iseckajte na rezance, pa isperite vodom da ne bude prekiseo, i dobro ocedite. Praziluk sitno iseckajte, pa ispržite na ulju. Dodajte kupus i sve zajedno dinstajte 15 minuta, pobiberite. Sto prekrijte platnenim stolnjakom, pa pospite brašnom. Stavite jufku, pa je polako prstima rastanjite, što je moguće tanje. Odsecite rubove. Filujte nadevom od kupusa, pa pomoću stolnjaka urolajte. Stavite ih u nauljen pleh. Postupak ponovite sa sve četiri jufke, odozgo premažite pitu uljem, pa pecite oko pola sata na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
KUPUSNIK Pita koja greje dušu i telo, a posna
Dodajte sojin jogurt ili prilog po želji.
PITA SA KUPUSOM Pravi se od gotovih kora, a sočna i slasna, ukusa koji priča priče
Držaće vas dugo sitim, a idealna za doručak ili večeru.
KUPUSARA Hrskavih kora i sočnog nadeva, ovakvu do sada niste jeli
Slasna pita za prave gurmane.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)