POSNA PITA SA KUPUSOM ZA SLASAN DORUČAK Zagrejaće vam dušu i telo
Ako volite pitu sa kupusom, od sada možete sami da je napravite. Posna, hrskavih kora, bogatog nadeva, odličan je izbor za doručak ili večeru. Držaće vas dugo sitim a praziluk i kupus daju posebnu draž.
Potrebno je
Za kore
- 750 g brašna
- 400 ml vode
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica soli
Za fil
- 1 glavica (oko 1 kg) kiselog kupusa
- 2 struka praziluka
- 300 ml ulja
- biber
Priprema
U dubljoj posudi prosejte brašno i so, pa dolivajte postepeno mlaku vodu i ulje. Zamesite glatko testo, pokrijte krpom i ostavite da odstoji pola sata. Premesite, podelite na četiri dela. Formirajte loptice, rastanjite u jufke, namažite uljem i ostavite na toplom mestu. Kupus iseckajte na rezance, pa isperite vodom da ne bude prekiseo, i dobro ocedite. Praziluk sitno iseckajte, pa ispržite na ulju. Dodajte kupus i sve zajedno dinstajte 15 minuta, pobiberite. Sto prekrijte platnenim stolnjakom, pa pospite brašnom. Stavite jufku, pa je polako prstima rastanjite, što je moguće tanje. Odsecite rubove. Filujte nadevom od kupusa, pa pomoću stolnjaka urolajte. Stavite ih u nauljen pleh. Postupak ponovite sa sve četiri jufke, odozgo premažite pitu uljem, pa pecite oko pola sata na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
KUPUSARA Hrskavih kora i sočnog nadeva, ovakvu do sada niste jeli
Slasna pita za prave gurmane.
BAKA TO ZNA DA SPREMI NAJBOLJE Ovo je recept koje su naše nane spremale preukusnu pitu
Potrebno je samo nekoliko sastojaka.
DOMAĆE JELO KOJE GREJE DUŠU I ČUVA TRADICIJU Ovaj recept za gulaš je pravi hit, bogatog ukusa i savršene teksture
Ovaj gulaš s junećim mesom, povrćem i začinima jednostavno morate probati – svaki zalogaj će vas očarati
PROJA SA MLADIM SIROM Doručak koji će vas raspametiti, ukusan i zasitan, a jedan sastojak ga čini neodoljivim
Doručak posle kojeg ćete ostati siti i zadovoljni...
OMILJENI SLATKIŠ NAŠEG DETINJSTVA Neprevaziđena starinska poslastica koja se pravi od samo 5 sastojaka
Ova poslastica, koju je popularizovala Milena Dravić u TV seriji „Metla bez drške“, mnogima je poznata ne samo sa malih ekrana, već i iz bakine kuhinje
STARINSKO SRPSKO JELO Krompirača sa pirinčem i kobasicom, pravo zadovoljstvo ukusa
Luk ovom jelu daje slast, a pirinač u kombinaciji sa jako malo brašna pravi jelo kremastim
Komentari (0)