ŠARENI BUREK SA MESOM Ako volite onaj kupovni, ovaj ćete da obožavate
Mnogima je kupovni burek omiljeni izbor za doručak. Napravite domaći burek sa mesom i bićete oduševljeni. Spoj hrskavih kora sa sočnim filom od mesa, raj je za nepca.
Potrebno je
Za testo
- 500 g brašna
- 300 ml vode
- 2 kašičice soli
Za fil
- 300 g krompira
- 300 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- ulje
- biber
- so
Za preliv
- 250 ml vode
- 1 kašika ulja
- 1 kašičica soli
Priprema
U posudu sipajte brašno, so i promešajte. Sipajte mlaku vodu, zamesite fino testo i ostavite da stoji 5 minuta, pa ga premesite. Podelite na tri loptice, pa ih malo razvucite oklagijom. Odozgo ih nauljite, pokrijte krpom, te ostavite na toplom mestu 30 minuta. Za fil: Krompir oljuštite, isecite na kockice, a luk iseckajte što sitnije. Pomešajte i dodajte meso. Posolite, pobiberite, dodajte malo ulja i dobro promešajte. Kolut testa nežno razvucite na pamučnom stolnjaku. Preko rasporedite fil i pomoću stolnjaka urolajte. Postupak ponovite s ostalim kolutovima testa i jufke ređajte u podmazan okrugli pleh ukrug. Burek malo poprskajte uljem i stavite da se peče na 250 stepeni. Čim porumeni, temperaturu smanjite na 180 stepen i pecite još pola sata. Pet minuta pre kraja, prokuvajte nauljenu i posoljenu vodu i prelijte burek. Vratite u rernu još 2-3 minuta da upije i sve se zapeče.
Možda vas zanima:
BUREK SA MESOM Savršen za svako doba dana,a odlično ide uz jogurt
Hrskavih kora i sočnog nadeva, ni malo ne zaostaje za onim kupovnim.
BUREK SA MESOM Za savršen početak dana, a još bolji od kupovnog
Sočan i slasan, za pravo zadovoljstvo.
BOSANSKI BUREK SA MESOM RAJ ZA NEPCA Jednom kad ga probate zaboravite na pekaru
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
POSNI BUREK SA SIROM ZA SAVRŠENI PETAK Ukusom nimalo ne zaostaje za originalom
Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, nema ko će mu odoleti.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)