ŠARENI BUREK SA MESOM Ako volite onaj kupovni, ovaj ćete da obožavate
Mnogima je kupovni burek omiljeni izbor za doručak. Napravite domaći burek sa mesom i bićete oduševljeni. Spoj hrskavih kora sa sočnim filom od mesa, raj je za nepca.

Potrebno je
Možda vas zanima:

BUREK SA MESOM Savršen za svako doba dana,a odlično ide uz jogurt
Hrskavih kora i sočnog nadeva, ni malo ne zaostaje za onim kupovnim.

BUREK SA MESOM Za savršen početak dana, a još bolji od kupovnog
Sočan i slasan, za pravo zadovoljstvo.

SOČNI BUREK SA JABUKAMA Priprema je jednostavna, a ukus fenomenalan, pravićete stalno
Ukusan i sočan, za pravo uživanje.

PRAZAN BUREK Hrskavih kora i fenomenalnog ukusa, za savršen doručak
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Za testo
- 500 g brašna
- 300 ml vode
- 2 kašičice soli
Za fil
- 300 g krompira
- 300 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- ulje
- biber
- so
Za preliv
- 250 ml vode
- 1 kašika ulja
- 1 kašičica soli
Priprema
U posudu sipajte brašno, so i promešajte. Sipajte mlaku vodu, zamesite fino testo i ostavite da stoji 5 minuta, pa ga premesite. Podelite na tri loptice, pa ih malo razvucite oklagijom. Odozgo ih nauljite, pokrijte krpom, te ostavite na toplom mestu 30 minuta. Za fil: Krompir oljuštite, isecite na kockice, a luk iseckajte što sitnije. Pomešajte i dodajte meso. Posolite, pobiberite, dodajte malo ulja i dobro promešajte. Kolut testa nežno razvucite na pamučnom stolnjaku. Preko rasporedite fil i pomoću stolnjaka urolajte. Postupak ponovite s ostalim kolutovima testa i jufke ređajte u podmazan okrugli pleh ukrug. Burek malo poprskajte uljem i stavite da se peče na 250 stepeni. Čim porumeni, temperaturu smanjite na 180 stepen i pecite još pola sata. Pet minuta pre kraja, prokuvajte nauljenu i posoljenu vodu i prelijte burek. Vratite u rernu još 2-3 minuta da upije i sve se zapeče.

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“
Njen otac me je molio da utičem na Zorana: Isplivali nepoznati detalji o pokojnoj Jeleni Marjanović, otkriveno kako je protekao poslednji njen susret sa kompozitorom koji joj je radio prvi album
PROKA ZGRANUT BOŽINOM NOVOM FRIZUROM: Kakvi su to šiljci sa strane? (VIDEO)

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

Japanac doživeo da ga idol Modrić hvata za vrat

"ZLATNA LOPTA" IDE U RUKE FUDBALERA PSŽ-A? Dembele je trenutno najbolji fudbaler sveta
'Okupili smo se oko trpeze ljubavi, solidarnosti i poštovanja' Stamenkovski posetila porodicu Đurović: Ostvarili pravo na subvenciju za kupovinu prvog stana (FOTO)

"PARNI VALjAK" NEKA MELjE: Blagojevićev Partizan protiv TSC-a napada plasman u polufinale Kupa Srbije

Ovo letovalište je bilo hit prošle godine – a ove godine je još veći hit! Rezervište na vreme!

DOMAĆE PIHTIJE Slasno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj
Slasne i ukusne, a super idu uz hleb i kisele krastavčiće.

DOMAĆA PAŠTETA OD ČVARAKA Slasna i ukusna, a totalno drugačija
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog nekom jelu.

BELA TORTA Neodoljiva poslastica sa keksom za savršeno jutro
Slatka i kremasta, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

POSNI PICA PUŽIĆI Prave se lako, a smažu odmah
Slasni i neodoljivi, savršeni za bilo koje doba dana.

LOVAČKI GULAŠ Aromatični specijalitet od mesa u pravoj eksploziji ukusa
Najbolje služite uz domaće njoke ili pire krompir.
Komentari (0)