PASTRMKA SA ORASIMA Raj za nepca, posna, a slasna

Ivana Pavlović

12:26

Sezonski recepti 0

Ako želite na napravite kvalitetan ručak koji ća vas držati sitim, a zdrav je i ukusan, nastavite da čitate. Riba je bogata omega 3 masnim kiselinama i poželjno je da se nađe na nedeljnom meniju. Riba i pečurke su namirnice koje menjaju meso.

pastrmka sa pečurkama
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 manje pastrmke
  • kašičica biljnog začina
  • 3 kašičice soka od limuna
  • 150 g šampinjona
  • 150 g bukovača
  • 2 celerove stabljike
  • 50 ml belog vina
  • kašičica naseckanog peršuna
  • 2-3 kašičice maslinovg ulja

Priprema

Očišćene pastrmke potopite u sok od limuna, a zatim natrljajte ribu suvim začinom. Na maslinovom ulju propržite ribu sa svake strane oko 5 minuta, a zatim je stavite na toplo mesto. Na istoj masnoći propržite narezane stabljike celera i pečurke te ih pržite desetak minuta, malo posolite, polijte vinom i još kratko propržite. Tople pastrmke poslužite sa pripremljenim pečurkama i celerom i kuvanim krompirom.

Komentari (0)

Loading