NIKOZIJA Fenomenalna francuska salata kakvu do sada niste probali, obožavaćete je
Čuvena francuska salata Nikozija, priprema se lako i brzo a oduševiće vas ukusom. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
Potrebno je
- 1 mala glavica zelene salate
- 2 tvrdo kuvana jaja
- 50 g boranije
- 2 paradajza
- 5 rotkvica
- 1/2 šolje maslina bez koštice
- ½ krastavca
- 150 g tunjevine iz konzerve
- 1 kašičica seckanog peršuna
Za preliv:
- 4 kasike maslinovog ulja
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica sirćeta
Priprema:
Isecite jaja na četvrtine, pa iseckajte zelenu salatu. Kuvajte boraniju u jednoj šerpi, pa kad proključa, kuvajte još pet minuta. Onda isecite paradajz na kriške, rotkvice na kolutove, oljuštite krastavac i isecite ga na kolutove. Otvorite tunjevinu pa je ocedite dobro od ulja. Što sitnije iseckajte beli luk. Zatim napravite preliv, mešanjem belog luka, sirćeta, ulja, soli i bibera. Sve sastojke sem jaja pomešajte u jednoj činiji, sipajte dve trećine preliva pa promešajte. Na kraju, poređajte jaja odozgo, prelijte sa preostalom 1/3 preliva i ukrasite seckanim peršunom. Bon appetit!
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)