NIKOZIJA Fenomenalna francuska salata kakvu do sada niste probali, obožavaćete je

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Čuvena francuska salata Nikozija, priprema se lako i brzo a oduševiće vas ukusom. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.

nikozija salata
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 mala glavica zelene salate
  • 2 tvrdo kuvana jaja
  • 50 g boranije
  • 2 paradajza
  • 5 rotkvica
  • 1/2 šolje maslina bez koštice
  • ½ krastavca
  • 150 g tunjevine iz konzerve
  • 1 kašičica seckanog peršuna

Za preliv:

  • 4 kasike maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica sirćeta

Priprema:

Isecite jaja na četvrtine, pa iseckajte zelenu salatu. Kuvajte boraniju u jednoj šerpi, pa kad proključa, kuvajte još pet minuta. Onda isecite paradajz na kriške, rotkvice na kolutove, oljuštite krastavac i isecite ga  na kolutove. Otvorite tunjevinu pa je ocedite dobro od ulja. Što sitnije iseckajte beli luk. Zatim napravite preliv, mešanjem belog luka, sirćeta, ulja, soli i bibera. Sve sastojke sem jaja pomešajte u jednoj činiji, sipajte dve trećine preliva pa promešajte. Na kraju, poređajte jaja odozgo, prelijte sa preostalom 1/3 preliva i ukrasite seckanim peršunom. Bon appetit!

Komentari (0)

Loading