ROLOVANA PITA Sa kupusom i prazilukom, slasna a posna
Sjajan predlog za doručak ili večeru. Dugo će vas držati sitim, a neodoljivo je sočna. Sa bogativom nadevom od kupusa i praziluka, nećete da osetite nedostatak mesa.
Potrebno je
- 1 pakovanje kora za pitu
- 500 g kiselog kupusa
- 1 praziluk
- so, biber, ulje
Priprema
Kupus iseckajte na rezance, a praziluk na kolutove. Prodinstajte praziluk na malo ulja, pa dodajte kupus. Dinstajte dok ne omekša. Dodajte so i biber po ukusu. Stavite jednu koru, namažite je uljem, prekrijte drugom korom, nafilujte je i urolajte. Uradite isto s ostalim korama i filom. Poređajte pitice u podmazan pleh, odozgo ih premažite uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200 dok ne dobije smeđu boju.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
PROJA SA ČVARCIMA Donosimo vam tajni recept za specijalitet koji obožavaju gurmani
Sočna proja najbolje se slaže sa šoljom jogurta, a čvarci joj daju poseban šmek.
Komentari (0)