BUJURDI NA POSNI NAČIN Slasni sir koji se preliva u spoju sa povrćem
Bujurdi, poznato grčko predjelo, nastalo u Solunu. U dane velikog Božićnog posta možete da napravite njegovu posnu verziju. Potrebno je samo da zamenite sir i kačkavalj onim biljnim. Nimalo ne zaostaje za originalom.
Potrebno je
- 1/2 paradajza
- 1/2 paprike
- 1 kriška posnog sira (80 g)
- 50 g bilnog kačkavalja
- origano
- maslinovo ulje
- ljuta papričica po ukusu
Priprema
Stavite krišku posnog sira u sredinu vatrostalne činije. Pospite odozgo origano pa prelijte maslinovim uljem. Isecite na kolutove paradajz i papriku. Onda ređajte preko sira paradajz i papriku, pa biljni kačkavalj koji se lepo topi. Onda opet pospite origano i sipajte maslinovo ulje. Sve pokrijte sa alumiijumskom folijom. Pecite 15 do 20 minuta na 200 stepeni. Možete da ubacite i malo ljute papričice, ako volite pikantnije da bude.
Možda vas zanima:
BUJURDI Grčko meze kome je teško odoleti, a uspeva i početnicima
Specijalitet iz Grčke pravi je raj za gurmane, a ukućani će stajati u redu za još.
BUJURDI Savršen spoj povrća i sira daje rapsodiju različitih ukusa
Napravite bujurdi. Niskokalorično jelo, zdravo, a izvanrednog ukusa.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)