BUJURDI NA POSNI NAČIN Slasni sir koji se preliva u spoju sa povrćem
Bujurdi, poznato grčko predjelo, nastalo u Solunu. U dane velikog Božićnog posta možete da napravite njegovu posnu verziju. Potrebno je samo da zamenite sir i kačkavalj onim biljnim. Nimalo ne zaostaje za originalom.
Potrebno je
- 1/2 paradajza
- 1/2 paprike
- 1 kriška posnog sira (80 g)
- 50 g bilnog kačkavalja
- origano
- maslinovo ulje
- ljuta papričica po ukusu
Priprema
Stavite krišku posnog sira u sredinu vatrostalne činije. Pospite odozgo origano pa prelijte maslinovim uljem. Isecite na kolutove paradajz i papriku. Onda ređajte preko sira paradajz i papriku, pa biljni kačkavalj koji se lepo topi. Onda opet pospite origano i sipajte maslinovo ulje. Sve pokrijte sa alumiijumskom folijom. Pecite 15 do 20 minuta na 200 stepeni. Možete da ubacite i malo ljute papričice, ako volite pikantnije da bude.
Možda vas zanima:
BUJURDI Grčko meze kome je teško odoleti, a uspeva i početnicima
Specijalitet iz Grčke pravi je raj za gurmane, a ukućani će stajati u redu za još.
BUJURDI Savršen spoj povrća i sira daje rapsodiju različitih ukusa
Napravite bujurdi. Niskokalorično jelo, zdravo, a izvanrednog ukusa.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)