BUJURDI NA POSNI NAČIN Slasni sir koji se preliva u spoju sa povrćem
Bujurdi, poznato grčko predjelo, nastalo u Solunu. U dane velikog Božićnog posta možete da napravite njegovu posnu verziju. Potrebno je samo da zamenite sir i kačkavalj onim biljnim. Nimalo ne zaostaje za originalom.
Potrebno je
- 1/2 paradajza
- 1/2 paprike
- 1 kriška posnog sira (80 g)
- 50 g bilnog kačkavalja
- origano
- maslinovo ulje
- ljuta papričica po ukusu
Priprema
Stavite krišku posnog sira u sredinu vatrostalne činije. Pospite odozgo origano pa prelijte maslinovim uljem. Isecite na kolutove paradajz i papriku. Onda ređajte preko sira paradajz i papriku, pa biljni kačkavalj koji se lepo topi. Onda opet pospite origano i sipajte maslinovo ulje. Sve pokrijte sa alumiijumskom folijom. Pecite 15 do 20 minuta na 200 stepeni. Možete da ubacite i malo ljute papričice, ako volite pikantnije da bude.
AKO JE MESO ŽILAVO URADITE OVO Provereni saveti da bude sočno i mekano kao duša
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u ručku.
BUREK SA SIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, najbolje služite uz jogurt
Još bolji od kupovnog, pravićete stalno.
OVO JE NAJZDRAVIJI SIR Ali ako imate ovu bolest nemojte da ga jedete
Svež mladi sir smatra se najzdravijom vrstom sira, po rečima lekara.
LJUTA TURŠIJA OD GROŽĐA Ako volite pikantno i začinjeno, postaće vam omiljena salata
Ljuta turšija raspametiće one izbirljive.
AKO NE MOŽETE DA SPAVATE JEDITE OVO Namirnice koje provereno pomažu kod nesanice
Probajte da na potpuno prirodan način rešite problem nesanice.
Komentari (0)