BUJURDI NA POSNI NAČIN Slasni sir koji se preliva u spoju sa povrćem

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Bujurdi, poznato grčko predjelo, nastalo u Solunu. U dane velikog Božićnog posta možete da napravite njegovu posnu verziju. Potrebno je samo da zamenite sir i kačkavalj onim biljnim. Nimalo ne zaostaje za originalom.

posni bujurdi
Shutterstock

Potrebno je

  • 1/2 paradajza
  • 1/2 paprike
  • 1 kriška posnog sira (80 g)
  • 50 g bilnog kačkavalja
  • origano
  • maslinovo ulje
  • ljuta papričica po ukusu

Priprema

Stavite krišku posnog sira u sredinu vatrostalne činije. Pospite odozgo origano pa prelijte maslinovim uljem. Isecite na kolutove paradajz i papriku. Onda ređajte preko sira paradajz i papriku, pa biljni kačkavalj koji se lepo topi. Onda opet pospite origano i sipajte maslinovo ulje. Sve pokrijte sa alumiijumskom folijom. Pecite 15 do 20 minuta na 200 stepeni. Možete da ubacite i malo ljute papričice, ako volite pikantnije da bude.

Komentari (0)

Loading