LIČKI KUPUS Rapsodija ukusa u spoju sa slaninom i pasuljem

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 1

Napravite kupus na ovaj način, svi će vam tražiti recept. Sočan i slasan, pravićete ga stalno.

lički kupus
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 g žutog pasulja
  • 300 g kiselog ribanca
  • veća glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 200 g slanine
  • 500 g suvih rebara
  • 2 kašike slatke paprike
  • 2 krompira

Priprema

Dan ranije pasulj prelijte vodom i pustite ga da nabubri. Sutradan odlijte vodu, dolijte novu, dodajte suva rebra i kuvajte. Sitno naseckajte crni luk i prodinstajte ga na ulju. Kad malo požuti, dodajte slatku papriku i kiseli kupus. Nalijte šoljicom vode i dinstajte. Naseckajte beli luk i slaninu, dodajte ih kupusu, dinstajte dok kupus skroz ne omekša. Kada se pasulj i suva rebra skuvaju, dodajte kupus, promešajte i kuvajte.

Komentari (1)

Loading
zora

28.12.2023 16:56

Nisam gladna, hvala.