POSNI ZELENI POTAŽ Osvaja na prvi zalogaj, zdrav i ukusan, zagrejaće vam dušu i telo

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Pravi se brzo i lako, preukusam je, a možete da ga držite u frižideru nekoliko dana, biće podjednako sjajan.

zeleni potaž
Shutterstock

Potrebno je

  • 400 g brokolija
  • 250 g spanaća
  • 250 g tikvica
  • 250 g kelja
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 400 ml bujona od povrća
  • 2 kašičice kokosovog mleka
  • so, biber
  • 1 manji crni luk
  • 2 čena belog luka

Priprema

Propržite na maslinovom ulju seckani crni i beli luk pa dodajte brokoli, spanać, iseckane tikvice i kelj. Zatim nalijte bujon od povrća i kuvajte na srednjoj temperaturi uz mešanje. Prebacite sve u blender pa dodajte kokosovo mleko i izblendajte dok ne dobijete tečnu smesu. Sipajte u činiju, posolite i pobiberite. Pospite začinom po želji. Prijatno!

Komentari (0)

Loading