BUREK SA ŠAMPINJONIMA OD GOTOVIH KORA Zagrejaće vam dušu i telo, a posan
Ako nemate ideju šta da napravite posno, evo predloga. Savršen je za doručak ili večeru, slasan a držaće vas dugo sitim.
Potrebno je
- pakovanje gotovih kora za pitu
- 400 g šampinjona
- 2-3 glavice crnog luka
- ulje
- mešavina začina, so, biber, aleva paprika
Priprema
Propržite šampinjone i luk na ulju, pa začinite. Pomešajte ulje sa vodom u odnosu 1:1. Ređajte u okrugli pleh, jednu po jednu koru. Svaku koru poprskajte mešavinom ulja i vode, a na svaku treću stavljajte po malo fila od šampinjona. Poslednju koru ostavite praznu. Pecite 35-40 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Kada burek porumeni sa gornje strane, pomoću većeg tanjira izvrnite burek na drugu stranu kako bi se još malo dopekao i s donje strane. Prohlađen burek sa šampinjonima secite na četvrtine i služite.
Možda vas zanima:
BUREK SA ŠAMPINJONIMA Od gotovih kora, sočan i slasan, sve što vam treba za dobar početak dana
Od gotovih kora, hrskav i slasan, ovakav do sada niste jeli.
BUREK SA ŠAMPINJONIMA Savršena harmonija testa i povrća, zagrejaće vam dušu i telo
Napravite burek sa šampinjonima. Ukusan je kao i onaj iz pekare, a zdraviji. Ako mu dodate jogurt ili kiselo mleko, dobićete sjajan doručak, koji će vas dugo držati sitim.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
PLJESKAVICE OD SPANAĆA Zdrave i ukusne, prste da poližete, za savršen ručak
Sočne i drugačije pljeskavice raspametiće i one izbirljive.
Komentari (0)