BEGOVA ČORBA Po tradicionalnom bosanskom receptu, zagrejaće vam dušu i telo
Sadrži bamiju, koja podseća na hibiskus, zdrava je i ukusna.

Potrebno je:
- 1 litar vode
- zelen (šargarepa i koren paštrnaka) isečena na kockice
- 100 grama bamije (obavezna u ovoj čorbi)
- 300 grama telećeg mesa isečenog na kockice
- 300 grama pilećeg mesa isečenog na kockice
- 2-3 listića lovora
- maslac
- 1 kašika brašna
- malo vode i mleka
- so, biber
- 50 ml pavlake
- 1 jaje
- muskatni oraščić
- sitno seckan peršun
- limunov sok
Priprema
Dodajte zelen (šargarepu i koren paštrnaka) u litar vode, 100 grama bamije, po 300 grama telećeg i pilećeg mesa isečenog na kockice i 2-3 listića lovora. Kuvajte 2-3 sata. Dodajte vodu po potrebi. Kada je povrće i meso gotovo, napravite u drugom sudu svetlu podlogu za sos od maslaca, kašike brašna s malo vode i mleka uz dodatak soli i bibera. Prebacite to u lonac s povrćem i mesom i lagano mešajte dok se ne zgusne pa, uz stalno mešanje, dodajte umućenu pavlaku i 1 jaje. Kada je sve gotovo, dodajte muskatni oraščić. Pre serviranja, čorbu obilno pospite sitno seckanim peršunom i nakapajte limunov sok. Limun obavezno servirajte posebno ako neko želi naknadno da ga doda u čorbu. Prijatno!
Možda vas zanima:

BEGOVA ČORBA Kraljica među čorbama, jedan tanjir vam neće biti dovoljan
Bamija, kao njen obavezni sastojak, potiče iz Afrike, izgledom podseća na hibiskus i ima mnogobrojne benefite po zdravlje.

BEGOVA ČORBA Kraljica među čorbama koja krepi organizam u trenu, za svaku svečanu trpezu
Zagrejaće vam dušu i telo, a nema ko je ne voli.

BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze po starom bosanskom receptu
Savršena za sve svečane prilike, pravićete stalno.

BEGOVA ČORBA Vladarka među čorbama prepuna mesa i povrća, kao stvorena za hladnije dane
Savršena za obične dane, ali i svečanu i slavsku trpezu.

BAKINA POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM Recept star 50 godina na kome su odrasle generacije
Preukusna, a zamirisaće cela kuća.

CEZAR SALATA ZA LINIJU IZ SNOVA Bićete dugo siti, a savršena za vrele letnje dane
Sočna i zasitna, pravićete stalno.

SUPA OD PARADAJZA KREPI ORGANIZAM U TRENU Recept kafanskog kuvara sa kojim nema greške
Bićete oduševljeni ukusom.

NJOKE SA SVINJETINOM I POVRĆEM Gurmanski ručak koji će cela porodica obožavati
Oduševiće vas od prvog zalogaja.

KOLAČ S KAJSIJAMA MEKAN KAO DUŠA Poćiće vam voda na usta koliko je sočan
Za prave sladokusce.
Komentari (0)