SOČNA PILETINA SA KARIJEM Pikantna i slasna, meso se lepi za prste
Ako volite slasna i začinjena jela ovo ćete da obožavate. Priprema je jednostavna, uspeće i potpunim početnicima.
Potrebno je
- 400 g pilećeg belog mesa
- 200 g šampinjona
- 1 šolja mleka
- 1 kasika brašna
- 200 ml pavlake za kuvanje
- malo margarina ili putera
- kari po ukusu
- nekoliko kašika ulja
- biber
- so
- suvi biljni začin
Napomena: Količinu karija prilagođavate po ukusu, ako želite začinjenije jelo stavite više, a ako želite slabije začinjeno manje.
Priprema
U posudi isecite piletinu na kockice pa posolite i pobiberite, natrljajte kari i sipajte malo ulja. Pustite malo da odstoji. Onda propržite piletinu na zagrejanom ulju i dodajte joj šampinjone i suvi biljni začin. Zatim dodajte jednu šolju vode pa poklopite i pustite da se krčka na tihoj vatri, nekih pola sata. Razmutite kašiku brašna u šolji mleka pa dodajte, sve promešajte pa sipajte pavlaku za kuvanje.
Možda vas zanima:
PILETINA SA KARIJEM Pikantno jelo koje će vas dugo držati sitim
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.
PILETINA SA KARIJEM Pikantno jelo gotovo za 20 minuta, za savršen ručak
Služite uz kuvani pirinač.
SOČNA PILETINA SA KARIJEM Specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Najbolje služite uz bareni pirinač.
PILETINA U KARI SOSU Sa pavlakom, zdrava i ukusna, prste da poližete
Neodoljiv ručak koji će vam zagrejati dušu i telo, a meso se lepi za prste.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)