SOČNA PILETINA SA KARIJEM Pikantna i slasna, meso se lepi za prste
Ako volite slasna i začinjena jela ovo ćete da obožavate. Priprema je jednostavna, uspeće i potpunim početnicima.

Potrebno je
Možda vas zanima:

PILETINA SA KARIJEM Pikantno jelo gotovo za 20 minuta, za savršen ručak
Služite uz kuvani pirinač.

SOČNA PILETINA SA KARIJEM Specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Najbolje služite uz bareni pirinač.

PILETINA U KARI SOSU Sa pavlakom, zdrava i ukusna, prste da poližete
Neodoljiv ručak koji će vam zagrejati dušu i telo, a meso se lepi za prste.

MEKANA I SOČNA Piletina sa karijem je savršen ručak za 20 minuta!
Kari baš daje poseban šmek jelu.
- 400 g pilećeg belog mesa
- 200 g šampinjona
- 1 šolja mleka
- 1 kasika brašna
- 200 ml pavlake za kuvanje
- malo margarina ili putera
- kari po ukusu
- nekoliko kašika ulja
- biber
- so
- suvi biljni začin
Napomena: Količinu karija prilagođavate po ukusu, ako želite začinjenije jelo stavite više, a ako želite slabije začinjeno manje.
Priprema
U posudi isecite piletinu na kockice pa posolite i pobiberite, natrljajte kari i sipajte malo ulja. Pustite malo da odstoji. Onda propržite piletinu na zagrejanom ulju i dodajte joj šampinjone i suvi biljni začin. Zatim dodajte jednu šolju vode pa poklopite i pustite da se krčka na tihoj vatri, nekih pola sata. Razmutite kašiku brašna u šolji mleka pa dodajte, sve promešajte pa sipajte pavlaku za kuvanje.

PASTA SA MLEVENIM MESOM I ČETRI VRSTE SIRA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Slasna i savršena, postaće vaše novo omiljeno jelo.

POSNA KARAMEL TORTA Neodoljiva poslastica ukusa koji budi sva čula
Posna i savršena, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

POSNA MUSAKA SA PEČENIM PAPRIKAMA Specijalitet po receptu iz stare baka Katine sveske
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.

PILETINA SA KARIJEM Pikantno jelo koje će vas dugo držati sitim
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.

POSNA PROJA SA TIKVICAMA Klasik na drugačiji način, pravi se lako, a pojede odmah
Priprema je jednostavna, a osvaja ukusom.
Komentari (0)