SOČNA PILETINA SA KARIJEM Pikantna i slasna, meso se lepi za prste

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Ako volite slasna i začinjena jela ovo ćete da obožavate. Priprema je jednostavna, uspeće i potpunim početnicima.

piletina sa karijem
Shutterstock

Potrebno je

  • 400 g pilećeg belog mesa
  • 200 g šampinjona
  • 1 šolja mleka
  • 1 kasika brašna
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • malo margarina ili putera
  • kari po ukusu
  • nekoliko kašika ulja
  • biber
  • so
  • suvi biljni začin

Napomena: Količinu karija prilagođavate po ukusu, ako želite začinjenije jelo stavite više, a ako želite slabije začinjeno manje.

Priprema

U posudi isecite piletinu na kockice pa posolite i pobiberite, natrljajte kari i sipajte malo ulja. Pustite malo da odstoji. Onda propržite piletinu na zagrejanom ulju i dodajte joj šampinjone i suvi biljni začin. Zatim dodajte jednu šolju vode pa poklopite i pustite da se krčka na tihoj vatri, nekih pola sata. Razmutite kašiku brašna u šolji mleka pa dodajte, sve promešajte pa sipajte pavlaku za kuvanje.

Komentari (0)

Loading