SOČNA PILETINA SA KARIJEM Pikantna i slasna, meso se lepi za prste
Ako volite slasna i začinjena jela ovo ćete da obožavate. Priprema je jednostavna, uspeće i potpunim početnicima.
Potrebno je
- 400 g pilećeg belog mesa
- 200 g šampinjona
- 1 šolja mleka
- 1 kasika brašna
- 200 ml pavlake za kuvanje
- malo margarina ili putera
- kari po ukusu
- nekoliko kašika ulja
- biber
- so
- suvi biljni začin
Napomena: Količinu karija prilagođavate po ukusu, ako želite začinjenije jelo stavite više, a ako želite slabije začinjeno manje.
Priprema
U posudi isecite piletinu na kockice pa posolite i pobiberite, natrljajte kari i sipajte malo ulja. Pustite malo da odstoji. Onda propržite piletinu na zagrejanom ulju i dodajte joj šampinjone i suvi biljni začin. Zatim dodajte jednu šolju vode pa poklopite i pustite da se krčka na tihoj vatri, nekih pola sata. Razmutite kašiku brašna u šolji mleka pa dodajte, sve promešajte pa sipajte pavlaku za kuvanje.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)