SLASNO SOČIVO SA KARIJEM I ČILIJEM Začinjena rapsodija ukusa koju ćete obožavati
Napravite ovaj slasni obrok, bićete oduševljeni. Ako volite začinjeniju hranu, pravićete ga stalno.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

CRVENO SOČIVO Jelo koje pomera granice dobrog ukusa, ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalno i sočno, oduševiće vas na prvi zalogaj.

NEODOLJIVO SOČIVO Greje dušu i telo i krepi organizam u trenu, po najboljem receptu
Fenomenalno jelo ukusa koji priča priče.

CRVENO SOČIVO Aromatično jelo koje će vas dugo držati sitim, a zdravo i ukusno
Dodajte omiljeni prilog i uživajte u ukusnom obroku.

ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.
- 2 šolje crvenog sočiva
- 4-5 čenova belog luka
- Čili paprika – sveža
- Čili paprika u prahu
- Narendano, malo parče svežeg đumbira
- So
- Biber
- Oko 5 ravnih kafenih kašičica karija
- Konzerva pelata
- Narendana kora limuna
- Malo limunovog soka
- Maslinovo ulje
Priprema:
Propržite na maslinovom ulju beli luk, đumbir i seckanu čili papriku. Dodajte kari i malo propržite i njega kako bi ispustio arome. Potom u šerpu dodajte proceđeno crveno sočivo, koje je prethodno stajalo oko 15 minuta u toploj vodi. Sve prelijte konzervom pelata i jednom i po konzervom vode (kada prospete pelat u šerpu, napunite konzervu u kojoj je bio vodom i dodajte je u sočivo). Posolite, pobiberite i još malo zaljutite čilijem u prahu. Na kraju dodajte i renadnu koru od limuna i malo soka od limuna. Kuvajte sočivo dok ne omekša, oko 45 minuta i povremeno mešajte.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.

KIKIRIKI SALATA SA ŠUNKOM Pravi se lako, a pojede brzo
Slasna i ukusna, bićete oduševljeni.

ČUVENA ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a neponovljivog ukusa
Očaravajuća i ukusna, uzećete parče više.

POMFRIT BEZ KAPI ULJA Pravi raj za nepca, a mnogo zdraviji
Služite uz meso ili jelo po želji.
Komentari (0)