SLASNO SOČIVO SA KARIJEM I ČILIJEM Začinjena rapsodija ukusa koju ćete obožavati
Napravite ovaj slasni obrok, bićete oduševljeni. Ako volite začinjeniju hranu, pravićete ga stalno.
Potrebno je:
- 2 šolje crvenog sočiva
- 4-5 čenova belog luka
- Čili paprika – sveža
- Čili paprika u prahu
- Narendano, malo parče svežeg đumbira
- So
- Biber
- Oko 5 ravnih kafenih kašičica karija
- Konzerva pelata
- Narendana kora limuna
- Malo limunovog soka
- Maslinovo ulje
Priprema:
Propržite na maslinovom ulju beli luk, đumbir i seckanu čili papriku. Dodajte kari i malo propržite i njega kako bi ispustio arome. Potom u šerpu dodajte proceđeno crveno sočivo, koje je prethodno stajalo oko 15 minuta u toploj vodi. Sve prelijte konzervom pelata i jednom i po konzervom vode (kada prospete pelat u šerpu, napunite konzervu u kojoj je bio vodom i dodajte je u sočivo). Posolite, pobiberite i još malo zaljutite čilijem u prahu. Na kraju dodajte i renadnu koru od limuna i malo soka od limuna. Kuvajte sočivo dok ne omekša, oko 45 minuta i povremeno mešajte.
Možda vas zanima:
ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.
CRVENO SOČIVO SA POVRĆEM Zagrejaće vam dušu i telo, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Preukusno jelo na kašiku možete da pravite i u danima posta, a držaće vas dugo sitim.
SOČIVO SA SLANINOM Konkretan ručak za celu porodicu, zdrav i ukusan, pravi raj za nepca
Jelo "na kašiku" zagrejaće vam dušu i telo, a imaćete rućak za nekoliko dana.
HLADNA SALATA SA SOČIVOM Zdrava namirnica u neverovatnom obroku
Odmah će vam se dopasti.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)