SLASNO SOČIVO SA KARIJEM I ČILIJEM Začinjena rapsodija ukusa koju ćete obožavati
Napravite ovaj slasni obrok, bićete oduševljeni. Ako volite začinjeniju hranu, pravićete ga stalno.
Potrebno je:
- 2 šolje crvenog sočiva
- 4-5 čenova belog luka
- Čili paprika – sveža
- Čili paprika u prahu
- Narendano, malo parče svežeg đumbira
- So
- Biber
- Oko 5 ravnih kafenih kašičica karija
- Konzerva pelata
- Narendana kora limuna
- Malo limunovog soka
- Maslinovo ulje
Priprema:
Propržite na maslinovom ulju beli luk, đumbir i seckanu čili papriku. Dodajte kari i malo propržite i njega kako bi ispustio arome. Potom u šerpu dodajte proceđeno crveno sočivo, koje je prethodno stajalo oko 15 minuta u toploj vodi. Sve prelijte konzervom pelata i jednom i po konzervom vode (kada prospete pelat u šerpu, napunite konzervu u kojoj je bio vodom i dodajte je u sočivo). Posolite, pobiberite i još malo zaljutite čilijem u prahu. Na kraju dodajte i renadnu koru od limuna i malo soka od limuna. Kuvajte sočivo dok ne omekša, oko 45 minuta i povremeno mešajte.
Možda vas zanima:
CRVENO SOČIVO Ukusno jelo kao zamena za meso, daće vam energije za ceo dan
Držaće vas dugo sitim, a osvaja ukusom.
CRVENO SOČIVO Ukusno i zdravo jelo koje će vas dugo držati sitim
Konkretno jelo ukusa koji priča priče.
SOČIVO SA KOMADIĆIMA SOJE Posni specijalitet koji će vas dugo držati sitim, ukusa koji budi sva čula
Sočno i slasno, a posno jelo.
CRVENO SOČIVO Jelo koje pomera granice dobrog ukusa, ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalno i sočno, oduševiće vas na prvi zalogaj.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)