SLASNO SOČIVO SA KARIJEM I ČILIJEM Začinjena rapsodija ukusa koju ćete obožavati

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Napravite ovaj slasni obrok, bićete oduševljeni. Ako volite začinjeniju hranu, pravićete ga stalno.

crveno sočivo
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 šolje crvenog sočiva
  • 4-5 čenova belog luka
  • Čili paprika – sveža
  • Čili paprika u prahu
  • Narendano, malo parče svežeg đumbira
  • So
  • Biber
  • Oko 5 ravnih kafenih kašičica karija
  • Konzerva pelata
  • Narendana kora limuna
  • Malo limunovog soka
  • Maslinovo ulje

Priprema:

Propržite na maslinovom ulju beli luk, đumbir i seckanu čili papriku. Dodajte kari i malo propržite i njega kako bi ispustio arome. Potom u šerpu dodajte proceđeno crveno sočivo, koje je prethodno stajalo oko 15 minuta u toploj vodi. Sve prelijte konzervom pelata i jednom i po konzervom vode (kada prospete pelat u šerpu, napunite konzervu u kojoj je bio vodom i dodajte je u sočivo). Posolite, pobiberite i još malo zaljutite čilijem u prahu. Na kraju dodajte i renadnu koru od limuna i malo soka od limuna. Kuvajte sočivo dok ne omekša, oko 45 minuta i povremeno mešajte.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading