ZDRAVA HELJDINA PITA SA SPANAĆEM Pravi raj za nepca, po receptu čuvene glumice Sofije Loren
Sofija Loren, filmska zvezda čiju uspešnu višedecenijsku karijeru krase brojne kultne uloge, poznata je i kao veliki gurman. Donosimo vam recept za njenu omiljenu pitu.
Potrebno je
- 500 g heljdinih kora
- 200 g prosa
- 2 čena belog luka
- 2 kašike seckanog peršuna
- 1 kašičica mirođije
- 600 g spanaća
- morska so
- hladno ceđeno suncokretovo ulje
Priprema:
Proso operite u tri vode pa ga kuvajte u tri puta više vode sa malo morske soli. Kuvajte 15 minuta, pa pustite da se prohladi. Naseckajte spanać pa ga prodinstajte na tihoj vatri na 3 kašike ulja. Malo posolite, dodajte beli luk, peršun, mirođiju, 1 dcl vode i dinstajte sve 5 minuta. Pomešajte sa prosom pa dobro sjedinite smesu. Zasebno u čaši pomešajte dcl vode sa 3 kašike ulja pa tim prelivom premažite svaku koru. Ravnomerno rasporedite fil pa umotajte kao klasičnu savijaču. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Pecite pitu 20 minuta na srednjoj temperaturi. Na kraju, poprskajte pečenu pitu sa malo vode i prekrijte krpom 5 minuta. Služite je toplu ili hladnu.
PAPRIKA ROLNICE SA SIROM Gotove za tren oka, a idealne za večeru ili doručak
Gotove očas posla, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
KISELI KRASTAVČIĆI Zdravija verzija omiljene sezonske salate, za gurmane i one izbirljive
Savršenog ukusa, pravićete stalno.
POSNI PREBRANAC Tradicionalno jelo iz bakine kuhinje, držaće vas dugo sitim, a ukusa koji se ne zaboravlja
Sočan i slasan, a ukućani će stajati u redu za još.
JEDNOSTAVAN TRIK ZA SOČNE PALAČINKE Dodajte ovu namirnicu i neće pucati ni biti gumene
Primenite jednostavan trik profesionalnih kuvara za savršene palačinke.
PUNJENE PAPRIKE Sočno tradicionalno jelo po baka Mirinom receptu, poješćete u slast
Savršene za ručak, dugo će vas držati sitim, a ukusa koji se pamti.
Komentari (0)