ZDRAVA HELJDINA PITA SA SPANAĆEM Pravi raj za nepca, po receptu čuvene glumice Sofije Loren
Sofija Loren, filmska zvezda čiju uspešnu višedecenijsku karijeru krase brojne kultne uloge, poznata je i kao veliki gurman. Donosimo vam recept za njenu omiljenu pitu.
Potrebno je
- 500 g heljdinih kora
- 200 g prosa
- 2 čena belog luka
- 2 kašike seckanog peršuna
- 1 kašičica mirođije
- 600 g spanaća
- morska so
- hladno ceđeno suncokretovo ulje
Priprema:
Proso operite u tri vode pa ga kuvajte u tri puta više vode sa malo morske soli. Kuvajte 15 minuta, pa pustite da se prohladi. Naseckajte spanać pa ga prodinstajte na tihoj vatri na 3 kašike ulja. Malo posolite, dodajte beli luk, peršun, mirođiju, 1 dcl vode i dinstajte sve 5 minuta. Pomešajte sa prosom pa dobro sjedinite smesu. Zasebno u čaši pomešajte dcl vode sa 3 kašike ulja pa tim prelivom premažite svaku koru. Ravnomerno rasporedite fil pa umotajte kao klasičnu savijaču. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Pecite pitu 20 minuta na srednjoj temperaturi. Na kraju, poprskajte pečenu pitu sa malo vode i prekrijte krpom 5 minuta. Služite je toplu ili hladnu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)