KARAĐORĐEVA ŠNICLA Sočna i slasna, pravi raj za nepca, po originalnom kafanskom receptu
Postoji puno recepata za ovaj mesni delikates, ali po originalnom receptu sadrži samo kajmak uz meso. Toliko je dobra, da najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 4 veće svinjske šnicle
- so i biber po ukusu
- 200 g kajmaka
- brašno
- 2 jaja
- prezle
Priprema:
Tučkom za meso dobro rastanjite šnicle, pa ih začinite. Na svaki odrezak stavite oko 50 g kajmaka. Zarolajte meso, pa svaki rolat uvaljajte u brašno, jaja i prezle. Pržite ih na ulju oko 4-5 minuta sa svake strane. Kad su šnicle gotove, stavite ih na papirni ubrus da upiju višak ulja. Poslužite ih tople s pomfritom ili kuvanim krompirom.
Možda vas zanima:
PILEĆA KARAĐORĐEVA ŠNICLA Ista kao ona kafanska, svaki zalogaj miluje nepca
Sočna i slasna, za ručak koji se pamti.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Recept kafanskog kuvara, biće mekana i slasna
Gurmanski užitak u svakom zalogaju.
PILEĆA KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAO IZ KAFANE Gastronomski užitak u svakom zalogaju
Služite toplo uz pomfrit i tartar sos.
PILEĆA KARAĐORĐEVA ŠNICLA Recept kafanskog kuvara od koga će vam poći voda na usta
Služite tople uz pomfrit i tartar sos.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)