PUNJENE PAPRIKE IZ RERNE Sa mlevenim mesom, ukusne i sočne, pravi raj za nepca
Ovakve do sada niste jeli, sočne i slasne, pravićete ih stalno.
Potrebno je:
- 12 srednjih paprika babura
- 1 krompir
Za fil
- 1/2 kg mlevenog mesa
- pola šolje pirinča
- 1 glavica crvenog luka
- 6 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 1 kašičica mlevene paprike
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 1 dl ulja
- so
- biber
Za preliv:
- 300 ml soka od paradajza
- 300 ml tople vode
Priprema
Očistite paprike, izvadite drške, operite i ostavite da se osuše. Siti iseckajte šargarepu i crveni luk pa prodinstajte na ulju. Dodajte mleveno meso pa dinstajte, sve dok ne porumeni. Onda ocedite meso od ulja pa mu dodajte sitno seckan luk, pirinač i začine. Sastojke dobro promešajte pa punite paprike pripremljenom smesom. Zatim isecite krompir na tanke kolutove pa njime zatvorite paprike. Pleh obložite uljem pa dodajte sok od paradajza pomešan sa vodom. Naređajte paprike i pecite 1 sat i 15 minuta na 200 stepeni. Služite uz prilog po izboru. Bon appetit!
PICA OD KROMPIRA Italijanski specijalitet za svako doba, a idealan za druženje sa prijateljima
Gotova začas, a slasna, sa hrskavom podlogom i sočnim nadevom.
TRIK ZA SAVRŠENO MESO Marinirajte u ovoj namirnici i biće mekano i sočno
Primenite ovaj jednostavni trik, bićete oduševljeni koliko je meso mekše i ukusnije
VALJUŠCI SA MAKOM Jeftin desert skupog ukusa koji budi nostalgiju na prošla vremena
Starinski slatkiš pravi se lako, a pogodan je za svaku priliku.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
Komentari (0)