PUNJENE PAPRIKE IZ RERNE Sa mlevenim mesom, ukusne i sočne, pravi raj za nepca
Ovakve do sada niste jeli, sočne i slasne, pravićete ih stalno.
Potrebno je:
- 12 srednjih paprika babura
- 1 krompir
Za fil
- 1/2 kg mlevenog mesa
- pola šolje pirinča
- 1 glavica crvenog luka
- 6 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 1 kašičica mlevene paprike
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 1 dl ulja
- so
- biber
Za preliv:
- 300 ml soka od paradajza
- 300 ml tople vode
Priprema
Očistite paprike, izvadite drške, operite i ostavite da se osuše. Siti iseckajte šargarepu i crveni luk pa prodinstajte na ulju. Dodajte mleveno meso pa dinstajte, sve dok ne porumeni. Onda ocedite meso od ulja pa mu dodajte sitno seckan luk, pirinač i začine. Sastojke dobro promešajte pa punite paprike pripremljenom smesom. Zatim isecite krompir na tanke kolutove pa njime zatvorite paprike. Pleh obložite uljem pa dodajte sok od paradajza pomešan sa vodom. Naređajte paprike i pecite 1 sat i 15 minuta na 200 stepeni. Služite uz prilog po izboru. Bon appetit!
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)