BRZA PITA SA MESOM Bez kora, zagrejaće vam dušu i telo, ovakvu do sada niste jeli
Fenomenalnog ukusa, gotova začas, pravićete je stalno.
Potrebno je
- 500 gr mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 4 jaja
- 2 dcl jogurta
- 14 kašika brašna
- pola kesice praška za pecivo
- so
- i biber
Priprema
Luk i mleveno meso izdinstajte, posolite i pobiberite, pa ostavite da se prohladi. U jednoj posudi mikserom umutite jaja, brašno, jogurt i prašak za pecivo pa dodajte luk i meso. Preručite smesu u pleh obložen pek papirom i pecite pola sata na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
GURMANSKA PITA SA KOBASICAMA Zbog nje se krši svaka dijeta
Sočna i slasna, prste da poližete.
BAKA MIRINA PITA SA MESOM Hrskava, topla, mirisna i slasna
Savršena za doručak, uz šolju jogurta.
ZALIVENA PITA SA MESOM MILUJE NEPCA Sočna, aromatična i bogata, i sit bi je jeo
Pravi se lako, a smaže se u trenu.
BOSANSKI BUREK SA MESOM JE JELO SA DUŠOM Po receptu iz stare sarajevske burekdžinice
Najbolje služite uz jogurt.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)