POSNI PREBRANAC Slasan obrok koji će vas dugo držati sitim, prste da poližete
Konkretan obrok za celu porodicu koji nimalo ne zaostaje za njegovom mrsnom verzijom.
Potrebno je:
- 500 g belog pasulja
- 2 šargarepe
- po želji suvog biljnog začina
- 6-7 glavica crnog luka
- 1,5 kašika crvene mlevene paprike
- 1 kašičica bibera
- 3 lista lorbera
- soda bikarbona
Priprema
Prethodno veče preberite pasulj pa ga stavite u lonac i nalijte vodom. Ostavite da prenoći. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Onda procedite vodu iz pasulja i nalijte sa drugom vodom, dodajte seckanu šargarepu na kolutove i sodu bikarbonu pa stavite na vatru, da se kuva. Kuvan pasulj začinite suvim biljnim začinom. Očistite luk pa ga stavite u secko i iseckajte, pa dinstajte dok ne postane staklast. U pleh obložen papirom za pečenje, preručite luk pa ga pospite crvenom mlevenom paprikom, biberom, dodajte lorber i skuvani pasulj. Varjačom dobro promešajte i ubacite u zagrejanu rernu na 200 stepeni, sat vremena, da se zapeče.
Možda vas zanima:
POSNI PREBRANAC Držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa
Slasno jelo ni malo ne zaostaje za mrsnom verzijom, a oduševiće i one izbirljive.
POSNI PREBRANAC BOLJI OD ONOG KLASIČNOG Greje dušu i telu, a svaki zalogaj je bolji od prethodnog
Držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa.
POSNI PREBRANAC Klasik bez premca koji greje dušu i telo, pravi raj za nepca
Neverovatno ukusno jelo idealno je za obične dane ali i svečanu trpezu.
POSNI PREBRANAC Slasno jelo koje greje dušu i telo, recept je proveren a ukus savršen
Konkretan ručak dugo će vas držati sitim.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)