POSNI PREBRANAC Slasan obrok koji će vas dugo držati sitim, prste da poližete
Konkretan obrok za celu porodicu koji nimalo ne zaostaje za njegovom mrsnom verzijom.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

POSNI PREBRANAC Aromatično jelo koje će vas dugo držati sitim, po starinskom receptu
Ni malo ne zaostaje za originalom, a osvojiće vas od prvog zalogaja.

POSNI PREBRANAC Tradicionalno jelo iz bakine kuhinje, držaće vas dugo sitim, a ukusa koji se ne zaboravlja
Sočan i slasan, a ukućani će stajati u redu za još.

POSNI PREBRANAC Držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa
Slasno jelo ni malo ne zaostaje za mrsnom verzijom, a oduševiće i one izbirljive.

POSNI PREBRANAC BOLJI OD ONOG KLASIČNOG Greje dušu i telu, a svaki zalogaj je bolji od prethodnog
Držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa.
- 500 g belog pasulja
- 2 šargarepe
- po želji suvog biljnog začina
- 6-7 glavica crnog luka
- 1,5 kašika crvene mlevene paprike
- 1 kašičica bibera
- 3 lista lorbera
- soda bikarbona
Priprema
Prethodno veče preberite pasulj pa ga stavite u lonac i nalijte vodom. Ostavite da prenoći. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Onda procedite vodu iz pasulja i nalijte sa drugom vodom, dodajte seckanu šargarepu na kolutove i sodu bikarbonu pa stavite na vatru, da se kuva. Kuvan pasulj začinite suvim biljnim začinom. Očistite luk pa ga stavite u secko i iseckajte, pa dinstajte dok ne postane staklast. U pleh obložen papirom za pečenje, preručite luk pa ga pospite crvenom mlevenom paprikom, biberom, dodajte lorber i skuvani pasulj. Varjačom dobro promešajte i ubacite u zagrejanu rernu na 200 stepeni, sat vremena, da se zapeče.

DOMAĆI RAŽENI HLEB Sočan i ukusan, a biće mekan i sutradan
Biće još ukusniji nego onaj iz pekare.

POSNE LAZANJE SA LOSOSOM I POVRĆEM Sočne i slasne, poćiće vam voda na usta
Najbolje služite uz čašu belog vina.

ZDRAVA I BRZA PAŠTETA OD KIKIRIKIJA I KROMPIRA Savršena za dane strogog posta, a izuzetno ukusna
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu.

MIRISNI MAFINI SA JABUKAMA I CIMETOM Brzi desert kada vam se jede slatko, a nemate vremena za pripremu
Mirisni i ukusni, za pravo uživanje.

Komentari (0)