POSNI PREBRANAC Slasan obrok koji će vas dugo držati sitim, prste da poližete
Konkretan obrok za celu porodicu koji nimalo ne zaostaje za njegovom mrsnom verzijom.
Potrebno je:
- 500 g belog pasulja
- 2 šargarepe
- po želji suvog biljnog začina
- 6-7 glavica crnog luka
- 1,5 kašika crvene mlevene paprike
- 1 kašičica bibera
- 3 lista lorbera
- soda bikarbona
Priprema
Prethodno veče preberite pasulj pa ga stavite u lonac i nalijte vodom. Ostavite da prenoći. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Onda procedite vodu iz pasulja i nalijte sa drugom vodom, dodajte seckanu šargarepu na kolutove i sodu bikarbonu pa stavite na vatru, da se kuva. Kuvan pasulj začinite suvim biljnim začinom. Očistite luk pa ga stavite u secko i iseckajte, pa dinstajte dok ne postane staklast. U pleh obložen papirom za pečenje, preručite luk pa ga pospite crvenom mlevenom paprikom, biberom, dodajte lorber i skuvani pasulj. Varjačom dobro promešajte i ubacite u zagrejanu rernu na 200 stepeni, sat vremena, da se zapeče.
Možda vas zanima:
POSNI PREBRANAC Slasno jelo koje greje dušu i telo, recept je proveren a ukus savršen
Konkretan ručak dugo će vas držati sitim.
POSNI PREBRANAC Slasno jelo po originalnom kafanskom receptu
Lorber dodaje na aromi, ovakav do sada niste jeli.
LAZANJA IZ TIGANJA Gotova začas a svaki zalogaj je gurmanski raj
Još bolja od one klasične, prste da poližete.
SLASNI RIŽOTO Sa šampinjonima i mesom, kombinacija bez greške za ukus koji se pamti
Sočan i slasan obrok, pravićete stalno.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
PILEĆI MEDALJONI Hrskava i slasna užina koja se smaže u jednom zalogaju
Slasni i sočni, najbolje odmah stavite duplu meru.
TRIKOVI ZA SAVRŠENU PILETINU Napravite ovako i biće hrskava spolja, i mekana iznutra
Ako želite da piletina ispadne sočna, primenite ove jednostavne trikove iskusnih domaćica.
Komentari (0)