SOČNE KREMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočni delikates kome nećete moći da odolite
Oduševićete se koliko su ukusne, meso se lepi za prste.
Potrebno je
- 300 g svinjskih krmenadli (bez kosti),
- 300 g paradajz pelata
- 4 velike pečene paprike
- 1 crni luk
- 2-3 čena belog luka
- 3 kašike brašna
Priprema:
U tiganju ili šerpi zagrejte 2-3 kašike ulja. Meso istucite čekićem za meso, posolite, pobiberite i uvaljajte u brašno. Stavite ih u tiganj i pržite na višoj temperaturi s obe strane po 2-3 minuta, tek koliko da porumene, ne treba da bude sasvim pečeno. Meso izvadite na tanjir sa strane, a u istog tiganju propržite sitno iseckan crni luk. Kada luk porumeni, dodajte paradajz i beli luk. Posolite i pobiberite. Pečenu papriku isecite na rezance ili kockice i dodajte u paradajz zajedno s iseckanim peršunovim listom. Promešajte i vratite meso u tiganj. Poklopite, isključite ringlu i ostavite tako nekih desetak minuta.
Možda vas zanima:
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
KRMENADLE SA KRUŠKAMA IZ RERNE Savršen spoj različitih ukusa u ručku koji se pamti
Slasne i zasitne, ukućani će stajati u redu za još.
KRMENADLE U BELOM SOSU Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a meso se lepi za prste
Sočne i mekane, za ručak koji se pamti.
KRMENADLE SA KRUŠKAMA Klasik na skroz nov način, polizaćete i prste koliko je ukusno
Rapsodija ukusa u svakom zalogaju.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)