SOČNE KREMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočni delikates kome nećete moći da odolite

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Oduševićete se koliko su ukusne, meso se lepi za prste.

krmenadle sa pečenim paprikama
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 g svinjskih krmenadli (bez kosti),
  • 300 g paradajz pelata 
  • 4 velike pečene paprike
  • 1 crni luk
  • 2-3 čena belog luka
  • 3 kašike brašna

Priprema:

U tiganju ili šerpi zagrejte 2-3 kašike ulja. Meso istucite čekićem za meso, posolite, pobiberite i uvaljajte u brašno. Stavite ih u tiganj i pržite na višoj temperaturi s obe strane po 2-3 minuta, tek koliko da porumene, ne treba da bude sasvim pečeno. Meso izvadite na tanjir sa strane, a u istog tiganju propržite sitno iseckan crni luk. Kada luk porumeni, dodajte paradajz i beli luk. Posolite i pobiberite. Pečenu papriku isecite na rezance ili kockice i dodajte u paradajz zajedno s iseckanim peršunovim listom. Promešajte i vratite meso u tiganj. Poklopite, isključite ringlu i ostavite tako nekih desetak minuta.

Možda vas zanima:

krmenadle a la radoš

KRMENADLE A LA RADOŠ Raj za nepca po receptu glumca Radoša Bajića

17:00

4 februar, 2024

Sezonski recepti

Glumac, reditelj, scenarista, producent Radoš Bajić već decenijama hoda daskama koje život znače. Kruna njegove karijere svakako je serija „Selo gori a baba se češlja“. Priznat i uspešan, pet decenija je veran jednoj ženi sa kojom ima sina Nedeljka i ćerku Jelenu. Šumadijsko poreklo značilo je da mora da zna da kuva, tako da je ekspert za rapsodiju od mesa nazvanu krmenadle ala Radoš.

Komentari (0)

Loading