PEČENI PATLIDŽAN SA JOGURTOM Sočan obrok koji će vam zagrejati dušu i telo, a zdrav i ukusan
Zdrav i dijetalan ručak koji možete da ponesete i na posao, a priprema je jednostavna.
Potrebno je:
- 800 g patlidžana
- 300 ml gustog jogurta
- 3 čena belog luka
- sok od pola limuna
- maslinovo ulje
- so
Priprema
Ispecite patlidžan pa ga ogulite i isecite na kocke. Dodajte maslinovo ulje, limunov sok, sitno seckan beli luk pa posolite, po ukusu. Sipajte jogurt pa sve dobro promešajte da se sastojci sjedine. Stavite u frižider da se prohladi. Služite uz prilog po želji. Prijatno!
PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Sočno jelo u pikantnom umaku za prave gurmane
Gvatemala je država Srednje Amerike na čijoj se teritoriji nalazilo središte civilizacije naroda Maja koji su zajedno sa Špancima inspirisali hranu i kulturu naroda Gvatemale. Danas se u njihovoj hrani osećaju i note afričke i karipske kuhinje, prvenstveno u začinima i neretko ljutoj hrani. Pepijan piletina, tradicionalno jelo Gvatemale, predstavlja prženu ili kuvanu piletinu u bogatom umaku koji je zapravo glavni deo ovog recepta.
PICA OD KROMPIRA Italijanski specijalitet za svako doba, a idealan za druženje sa prijateljima
Gotova začas, a slasna, sa hrskavom podlogom i sočnim nadevom.
TRIK ZA SAVRŠENO MESO Marinirajte u ovoj namirnici i biće mekano i sočno
Primenite ovaj jednostavni trik, bićete oduševljeni koliko je meso mekše i ukusnije
VALJUŠCI SA MAKOM Jeftin desert skupog ukusa koji budi nostalgiju na prošla vremena
Starinski slatkiš pravi se lako, a pogodan je za svaku priliku.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
Komentari (0)