PEČENI PATLIDŽAN SA JOGURTOM Sočan obrok koji će vam zagrejati dušu i telo, a zdrav i ukusan

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Zdrav i dijetalan ručak koji možete da ponesete i na posao, a priprema je jednostavna.

zapečeni patlidžan sa jogurtom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 800 g patlidžana
  • 300 ml gustog jogurta
  • 3 čena belog luka
  • sok od pola limuna 
  • maslinovo ulje
  • so

Priprema

Ispecite patlidžan pa ga ogulite i isecite na kocke. Dodajte maslinovo ulje, limunov sok, sitno seckan beli luk pa posolite, po ukusu. Sipajte jogurt pa sve dobro promešajte da se sastojci sjedine. Stavite u frižider da se prohladi. Služite uz prilog po želji. Prijatno!

pepijan piletina

PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Sočno jelo u pikantnom umaku za prave gurmane

13:00

26 novembar, 2024

Sezonski recepti

Gvatemala je država Srednje Amerike na čijoj se teritoriji nalazilo središte civilizacije naroda Maja koji su zajedno sa Špancima inspirisali hranu i kulturu naroda Gvatemale. Danas se u njihovoj hrani osećaju i note afričke i karipske kuhinje, prvenstveno u začinima i neretko ljutoj hrani. Pepijan piletina, tradicionalno jelo Gvatemale, predstavlja prženu ili kuvanu piletinu u bogatom umaku koji je zapravo glavni deo ovog recepta.

Komentari (0)

Loading