PUNJENE TIKVICE Sočno jelo koje osvaja na prvi zalogaj, prste da poližete
Ukusne i dijetalne, ne morate da brojite kalorije.
Potrebno je:
- 500 g mlevenog mesa
- 150 g pirinča
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 jaje
- 2 dl kuvanog paradajza
- po potrebi tikvice
- po ukusu so
- suvi biljni začin
- biber
- po potrebi ulje
- 2 kašike brašna
- 1 puna kašičica crvene paprike
Priprema
Sitno seckan crni luk izdinstajte na malo ulja pa dodajte mleveno meso i nastavite sa dinstanjem. Pustite da se prohladi pa dodajte oprani pirinač, jaje, seckan beli luk, so, biber i suvi biljni začin. Sve sjedinite dobro. Zatim oljuštite tikvice pa im izvadite sredinu i punite mlevenim mesom. U duboku šerpu ređajte tikvice, pa nalijte sa malo vode, dodajte kuvani paradajz, poklopite i kuvajte na tihoj vatri. Kada bude gotovo, napravite zapršku. Brašno propržite na ulju pa dodajte crvenu papriku, izmešajte i dodajte u šerpu sa tikvicama, uz neprestano mešanje. Posolite i pobiberite, dodajte malo suvog biljnog začina pa ostavite još malo da se krčka. Služite uz kiselo mleko ili pavlaku, po ukusu.
Možda vas zanima:
POSNE PUNJENE TIKVICE Sočne i slasne, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Fenomenalno jelo ukusom ni malo ne zaostaje za originalnom verzijom.
POSNE PUNJENE TIKVICE Ni malo ne zaostaju za onim mrsnim, a pravi su raj za nepca
Sočne i ukusne, najbolje stavite odmah duplu meru.
PUNJENE TIKVICE Sočne i aromatične, poćiće vam voda na usta
Konkretno jelo koje će vas dugo držati sitim.
PUNJENE TIKVICE Uživaćete u svakom sledećem zalogaju
Predstavljamo vam brz i lak način za pripremu punjenih tikvica. Idealan za one koji vode računa o ishrani.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)