PUNJENE TIKVICE Sočno jelo koje osvaja na prvi zalogaj, prste da poližete

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Ukusne i dijetalne, ne morate da brojite kalorije.

punjene tikvice
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 150 g pirinča
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 jaje
  • 2 dl kuvanog paradajza
  • po potrebi tikvice
  • po ukusu so
  • suvi biljni začin
  • biber
  • po potrebi ulje
  • 2 kašike brašna
  • 1 puna kašičica crvene paprike

Priprema

Sitno seckan crni luk izdinstajte na malo ulja pa dodajte mleveno meso i nastavite sa dinstanjem. Pustite da se prohladi pa dodajte oprani pirinač, jaje, seckan beli luk, so, biber i suvi biljni začin. Sve sjedinite dobro. Zatim oljuštite tikvice pa im izvadite sredinu i punite mlevenim mesom. U duboku šerpu ređajte tikvice, pa nalijte sa malo vode, dodajte kuvani paradajz, poklopite i kuvajte na tihoj vatri. Kada bude gotovo, napravite zapršku. Brašno propržite na ulju pa dodajte crvenu papriku, izmešajte i dodajte u šerpu sa tikvicama, uz neprestano mešanje. Posolite i pobiberite, dodajte malo suvog biljnog začina pa ostavite još malo da se krčka. Služite uz kiselo mleko ili pavlaku, po ukusu.

bezglutenske projice od blitve

BEZGLUTENSKE PROJICE OD BLITVE Po ukusu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića

19:00

5 maj, 2024

Sezonski recepti

Novak Đoković, svetski reket broj 1, iz godine u godinu, sve više pokazuje da je nenadmašiv u onome što radi. Da bi istrajao u napornim treninzima, okrenuo se ishrani bez glutena, koja sadrži puno svežeg voća i povrća. Zajedno sa suprugom Jelenom uči zdravoj ishrani i svoje naslednike Stefana i Taru. Jedan od takvih recepata je i ovaj za bezglutenske projice od blitve, kakav bi se sigurno našao na meniju porodice Đoković. Sočni zalogajčići daće snage za napore u toku dana, a nimalo neće zaostajati za onim klasičnim.

Komentari (0)

Loading