ĆUFTE U sosu od paradajza, sočne i mekane, a meso se lepi za prste
Neodoljive ćufte u spoju sa paradaz sosom.
Potrebno je
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 1 jaje
- 1 glavica crnog luka, sitno iseckanog
- 3 češnja belog luka, sitno iseckanog
- 2 kašike prezli
- 2 kašikice suvog biljnog začina
- 1 kašika ulja
- so
- biber
- 2 kašikice mlevene slatke paprike
Sos:
- 500 ml pasiranog soka od paradajza
- 6 dl čaše vode
- 50 ml ulja
- 3 kašike brašna
- so
- 1 kašika šećera
Priprema
U jednoj posudi pomešajte mleveno meso, jaje, crni i beli luk, prezle, suvi biljni začin, ulje, so, biber i mlevenu začinsku papriku pa ostavite pola sata u frižideru. Rukom oblikujte ćufte. Propržite na ulju, malo brašna, pa mu dodajte pasirani paradajz, pomešajte, sipajte vodu pa dodajte začine. Nakon što proključa, dodajte po jednu lopticu mesa pa ostavite da se krčka (smanjite temperaturu) i kuvajte oko 40 minuta. Dodajte pire krompir kao prilog.
Možda vas zanima:
POSNE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU PO BAKA MIRINOM RECEPTU Svaki zalogaj miluje nepca
Nimalo ne zaostaju za originalom.
BAKA JELINE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Svaki put ispadnu mekane i savršene
Svaki zalogaj je raj za nepca.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Polizaćete i tanjir koliko su ukusne, a sa njima nema greške, svi ih vole!
Služite uz njoke ili pire krompir.
SOČNE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Super idu uz pire krompir, a pravi raj za nepca
Ukusa koji govori 1000 jezika.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)