NAPRAVITE DOMAĆE KONDENZOVANO MLEKO Jeftino, a savršeno za torte i kolače

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Napravite od samo 3 sastojka, bićete oduševljeni koliko je ukusno.

kondenzovano mleko
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 ml punomasnog mleka
  • 1 šolja šećera
  • prstohvat sode bikarbone

Priprema

U tiganj sipajte mleko pa stavite na srednju temperaturu, dodajte šećer, pa pustite da proključa. Špatulom mutite da smesa ne postane lepljiva, pa kad provri smanjite vatru i mešajte još dva do tri minuta.  Pojačajte temperaturu uz neprestano mešanje. Otprilike mešajte 15 do 25 minuta, pa zgusnutom mleku dodajte sodu bikarbonu.  Mešajte dok se hladi, da se ne bi stvorio sloj na vrhu.  Pustite da se potpuno prohladi na sobnoj temperaturi. Prespite u neku teglu pa držite u frižideru.

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading