NAPRAVITE DOMAĆE KONDENZOVANO MLEKO Jeftino, a savršeno za torte i kolače
Napravite od samo 3 sastojka, bićete oduševljeni koliko je ukusno.
Potrebno je
- 500 ml punomasnog mleka
- 1 šolja šećera
- prstohvat sode bikarbone
Priprema
U tiganj sipajte mleko pa stavite na srednju temperaturu, dodajte šećer, pa pustite da proključa. Špatulom mutite da smesa ne postane lepljiva, pa kad provri smanjite vatru i mešajte još dva do tri minuta. Pojačajte temperaturu uz neprestano mešanje. Otprilike mešajte 15 do 25 minuta, pa zgusnutom mleku dodajte sodu bikarbonu. Mešajte dok se hladi, da se ne bi stvorio sloj na vrhu. Pustite da se potpuno prohladi na sobnoj temperaturi. Prespite u neku teglu pa držite u frižideru.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)