NAPRAVITE DOMAĆE KONDENZOVANO MLEKO Jeftino, a savršeno za torte i kolače
Napravite od samo 3 sastojka, bićete oduševljeni koliko je ukusno.

Potrebno je
- 500 ml punomasnog mleka
- 1 šolja šećera
- prstohvat sode bikarbone
Priprema
U tiganj sipajte mleko pa stavite na srednju temperaturu, dodajte šećer, pa pustite da proključa. Špatulom mutite da smesa ne postane lepljiva, pa kad provri smanjite vatru i mešajte još dva do tri minuta. Pojačajte temperaturu uz neprestano mešanje. Otprilike mešajte 15 do 25 minuta, pa zgusnutom mleku dodajte sodu bikarbonu. Mešajte dok se hladi, da se ne bi stvorio sloj na vrhu. Pustite da se potpuno prohladi na sobnoj temperaturi. Prespite u neku teglu pa držite u frižideru.

LOVAČKI GULAŠ Aromatični specijalitet od mesa u pravoj eksploziji ukusa
Najbolje služite uz domaće njoke ili pire krompir.

DOMAĆI SELJAČKI HLEB Po starom, proverenom receptu, biće mekan kao duša
Dodajte prilog po želji i uživajte.

ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Slasno jelo koje se pravi brzo i lako, od jeftinih sastojaka
Ukućani će stajati u redu za još.

POSNA MUSAKA SA SREMUŠEM Zasitno jelo koje budi sva čula, zaboravićete da nedostaje meso
Sočna i ukusna, ovakvu do sada niste jeli.

DOMAĆA ŠAMPITA Kolač koji budi nostalgiju, po receptu baka Mileve
Starinski slatkiš savršen za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede slatko.
Komentari (0)