PASTA Slasna i aromatična, sa sezonskim povrćem, ovakvu do sada niste jeli
Slasan spoj testenine i povrća sa mesom i mocarelom, pravi je raj za nepca.
Potrebno je
- pakovanje paste po izboru
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 150 g mocarele
- jedna tikvica
- malo graška
- šaka kukuruza šećerca
- začini po želji
- 100 g slanine ili suhomesnatog po izboru
Priprema:
Tikvice iseckajte na kockice i propržite na malo vode i ulja zajedno sa seckanom slaninom. Dodajte grašak i šećerac, pa dinstajte dok povrće ne omekša. Začinite po želji solju ili vegetom, dodajte i malo bibera, pa nalijte pavlaku za kuvanje. Dodajte kuvane i oceđene špagete, promešajte, pa dodajte izmrvljenu mocarelu. Još jednom promešajte da se mocarela svuda rasporedi i služite dok je još toplo.
NAJČOKOLADNIJI ROLAT Sa palačinkama i keksom, mekan kao duša, nema ko ga ne voli
Neodoljivi desert osvojiće sve sladokusce.
PASTA FAŽOLE Italijanski aromatični spoj testenine i pasulja koji budi sva čula
Čuveno jelo primorske, dalmatinske i italijanske kuhinje možete da pravite i leti i zimi, a svaki zalogaj je raj za nepca.
ISPOLIRAJTE SUDOPERU OVOM NAMIRNICOM Nije soda bikarbona, a sijaće se kao nova
Ako želite da se sudopera sija kao tek kupljena, primenite ovaj jednostavni trik.
PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Sočno jelo u pikantnom umaku za prave gurmane
Gvatemala je država Srednje Amerike na čijoj se teritoriji nalazilo središte civilizacije naroda Maja koji su zajedno sa Špancima inspirisali hranu i kulturu naroda Gvatemale. Danas se u njihovoj hrani osećaju i note afričke i karipske kuhinje, prvenstveno u začinima i neretko ljutoj hrani. Pepijan piletina, tradicionalno jelo Gvatemale, predstavlja prženu ili kuvanu piletinu u bogatom umaku koji je zapravo glavni deo ovog recepta.
PICA OD KROMPIRA Italijanski specijalitet za svako doba, a idealan za druženje sa prijateljima
Gotova začas, a slasna, sa hrskavom podlogom i sočnim nadevom.
Komentari (0)