PASTA Slasna i aromatična, sa sezonskim povrćem, ovakvu do sada niste jeli

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Slasan spoj testenine i povrća sa mesom i mocarelom, pravi je raj za nepca.

pasta sa sezonskim povrćem
Shutterstock


Potrebno je

  • pakovanje paste po izboru 
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • 150 g mocarele
  • jedna tikvica
  • malo graška 
  • šaka kukuruza šećerca
  • začini po želji
  • 100 g slanine ili suhomesnatog po izboru

Priprema: 
Tikvice iseckajte na kockice i propržite na malo vode i ulja zajedno sa seckanom slaninom. Dodajte grašak i šećerac, pa dinstajte dok povrće ne omekša. Začinite po želji solju ili vegetom, dodajte i malo bibera, pa nalijte pavlaku za kuvanje. Dodajte kuvane i oceđene špagete, promešajte, pa dodajte izmrvljenu mocarelu. Još jednom promešajte da se mocarela svuda rasporedi i služite dok je još toplo.

 

pepijan piletina

PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Sočno jelo u pikantnom umaku za prave gurmane

13:00

26 novembar, 2024

Sezonski recepti

Gvatemala je država Srednje Amerike na čijoj se teritoriji nalazilo središte civilizacije naroda Maja koji su zajedno sa Špancima inspirisali hranu i kulturu naroda Gvatemale. Danas se u njihovoj hrani osećaju i note afričke i karipske kuhinje, prvenstveno u začinima i neretko ljutoj hrani. Pepijan piletina, tradicionalno jelo Gvatemale, predstavlja prženu ili kuvanu piletinu u bogatom umaku koji je zapravo glavni deo ovog recepta.

Komentari (0)

Loading