KROKETI Savršen spoj sira, pirea i slanine, pravi raj za nepca
Preukusni i sočni, a priprema je laka i jednostavna.

Potrebno je
- 3 kriške slanine, pečene
- 2 jaja
- 500 g pire-krompira
- 50 g rendanog sira po izboru (čedar, gauda...)
- 2 kašike isečenog vlašca
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 120 g prezle
- ulje za prženje
- so, biber
Priprema:
U većoj posudi pomešajte pire-krompir sa kuvanom slaninom, rendanim sirom, vlašcem i belim lukom u prahu. Začinite solju i biberom. Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Stavite jaja i prezle u zasebne plitke činije. Od mešavine pire-krompira pravite kuglice, pa umočite prvo u jaje pa u mrvice. Zagrejte ulje u tiganju. Pržite kuglice u serijama dok ne postanu zlatne sa svih strana, dva do tri minuta. Ocedite ih na tanjiru prekrivenom papirnim ubrusom i odmah posolite. Poslužite toplo, uz sos po izboru.

GIBANICA SA MESOM Klasik na drugačiji način, nema ko vam neće tražiti recept
Služite toplo uz jogurt.

POSNE BRESKVICE Sitni kolači savršeni za svaku svečanost, ukusa koji se pamti
Savršeni za svečanu i slavsku trpezu, najbolje odmah stavite duplu meru.

PADOBRANCI Čuveni jugoslovenski slatkiš na kome su odrasle generacije
Neodoljiv i sladak, nestaće sa stola odmah.

PILETINA U SOSU OD ŠAMPINJONA Kremasto jelo pravi je raj za nepca
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.

NEODOLJIVE SARMICE OD VINOVE LOZE Po savršenom turskom receptu, za ručak bez mane
Slasni ručak od kog će vam poći voda na usta.
Komentari (0)