KROKETI Savršen spoj sira, pirea i slanine, pravi raj za nepca
Preukusni i sočni, a priprema je laka i jednostavna.
Potrebno je
- 3 kriške slanine, pečene
- 2 jaja
- 500 g pire-krompira
- 50 g rendanog sira po izboru (čedar, gauda...)
- 2 kašike isečenog vlašca
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 120 g prezle
- ulje za prženje
- so, biber
Priprema:
U većoj posudi pomešajte pire-krompir sa kuvanom slaninom, rendanim sirom, vlašcem i belim lukom u prahu. Začinite solju i biberom. Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Stavite jaja i prezle u zasebne plitke činije. Od mešavine pire-krompira pravite kuglice, pa umočite prvo u jaje pa u mrvice. Zagrejte ulje u tiganju. Pržite kuglice u serijama dok ne postanu zlatne sa svih strana, dva do tri minuta. Ocedite ih na tanjiru prekrivenom papirnim ubrusom i odmah posolite. Poslužite toplo, uz sos po izboru.
Možda vas zanima:
BRZINSKI RUČAK KOJI ĆE DECA ZAVOLETI Kroketi su praktični i za poneti
Malo se pomučite oko pripreme, ali ćete uživati usvakom zalogaju.
BRZI KROKETI OD SIRA Spolja hrskavi, a unutra najsočniji!
Pun su pogodak.
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
Komentari (0)