KROKETI Savršen spoj sira, pirea i slanine, pravi raj za nepca
Preukusni i sočni, a priprema je laka i jednostavna.
Potrebno je
- 3 kriške slanine, pečene
- 2 jaja
- 500 g pire-krompira
- 50 g rendanog sira po izboru (čedar, gauda...)
- 2 kašike isečenog vlašca
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 120 g prezle
- ulje za prženje
- so, biber
Priprema:
U većoj posudi pomešajte pire-krompir sa kuvanom slaninom, rendanim sirom, vlašcem i belim lukom u prahu. Začinite solju i biberom. Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Stavite jaja i prezle u zasebne plitke činije. Od mešavine pire-krompira pravite kuglice, pa umočite prvo u jaje pa u mrvice. Zagrejte ulje u tiganju. Pržite kuglice u serijama dok ne postanu zlatne sa svih strana, dva do tri minuta. Ocedite ih na tanjiru prekrivenom papirnim ubrusom i odmah posolite. Poslužite toplo, uz sos po izboru.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)