POSNE PALAČINKE SA TUNJEVINOM Slasne i neodoljive, a držaće vas dugo sitim
Posne i slasne, pravićete stalno.
Potrebno je
- 8 palačinki
- 185 g tunjevine iz konzerve
- 4 čena belog luka
- 40 g svežih šampinjona
- 10 zelenih maslina
- 150 g biljnog kačkavalja
- 2 paradajza
- 1 dl sojinog kiselog mleka
- so
- biber
- bosiljak
Priprema
Napravite posne palačinke. Ocedite tunjevinu pa pomešajte sa začinima. Iseckajte šampinjone na listiće pa prodinstajte. Dodajte iseckan paradajz i sitno seckan beli luk pa kratko izdinstajte, prohladite i dodajte tunjevini. Naseckajte masline na kolutove i kockice biljnog kačkavalja. Filujte palačinke pa ih poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pospite ih rendanim sirom i ukrasite maslinama. Zapecite u rerni na 200 stepeni, dok se kačkavalj ne otopi. Služite uz sojino kiselo mleko i prilog po želji. Prijatno!
PEČURKE U PAVLACI GOTOVE ZA POLA SATA Slasne i neodoljive, za savršen obrok
Preukusno jelo za one izbirljive.
SOGAN DOLMA Turski aromatični delikates za one izbirljive, pravi se brzo a govori 5 jezika
Tradicionalno tursko jelo koje podseća na punjenu papriku, a slasno i sočno.
POSNA TORTA OD MLEVENOG KEKSA Smaže se začas, a uspeće i potpunim početnicima
Očaravajuća poslastica za sve prilike.
KAKO DA BRAŠNO OSTANE SVEŽE I DO GODINU DANA Potrebno je da uradite ovo i biće kao tek kupljeno
Postoje neka pravila kada je čuvanje brašna u pitanju. Na taj način neće doći do pojave moljaca ni propadanja od stajanja.
OČISTITE SUDOPERU BRZO I LAKO Provereno uspeva a sijaće se kao ogledalo
Napravite ovu jednostavnu smesu i učinite da sudopera zablista.
Komentari (0)