POSNE PALAČINKE SA TUNJEVINOM Slasne i neodoljive, a držaće vas dugo sitim
Posne i slasne, pravićete stalno.
Potrebno je
- 8 palačinki
- 185 g tunjevine iz konzerve
- 4 čena belog luka
- 40 g svežih šampinjona
- 10 zelenih maslina
- 150 g biljnog kačkavalja
- 2 paradajza
- 1 dl sojinog kiselog mleka
- so
- biber
- bosiljak
Priprema
Napravite posne palačinke. Ocedite tunjevinu pa pomešajte sa začinima. Iseckajte šampinjone na listiće pa prodinstajte. Dodajte iseckan paradajz i sitno seckan beli luk pa kratko izdinstajte, prohladite i dodajte tunjevini. Naseckajte masline na kolutove i kockice biljnog kačkavalja. Filujte palačinke pa ih poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pospite ih rendanim sirom i ukrasite maslinama. Zapecite u rerni na 200 stepeni, dok se kačkavalj ne otopi. Služite uz sojino kiselo mleko i prilog po želji. Prijatno!
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)