POSNE PALAČINKE SA TUNJEVINOM Slasne i neodoljive, a držaće vas dugo sitim

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Posne i slasne, pravićete stalno.

posne palačinke
Shutterstock

Potrebno je

  • 8 palačinki
  • 185 g tunjevine iz konzerve
  • 4 čena belog luka
  • 40 g svežih šampinjona
  • 10 zelenih maslina
  • 150 g biljnog kačkavalja
  • 2 paradajza
  • 1 dl sojinog kiselog mleka
  • so
  • biber
  • bosiljak

Priprema

Napravite posne palačinke. Ocedite tunjevinu pa pomešajte sa začinima. Iseckajte šampinjone na listiće pa prodinstajte. Dodajte iseckan paradajz i sitno seckan beli luk pa kratko izdinstajte, prohladite i dodajte tunjevini. Naseckajte masline na kolutove i kockice biljnog kačkavalja. Filujte palačinke pa ih poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pospite ih rendanim sirom i ukrasite maslinama. Zapecite u rerni na 200 stepeni, dok se kačkavalj ne otopi. Služite uz sojino kiselo mleko i prilog po želji. Prijatno!

 

Komentari (0)

Loading