TESTO ZA PICU Po starom receptu italijanskih pica majstora, a gotovo začas
Jednostavno se pravi, a uspeće svima. Od sada možete da pravite picu u toplini svog doma, identičnu onoj iz picerije.
Potrebno za testo
- 230 ml tople vode ( 45°C)
- 1 kašika šećera
- 25 g svežeg kvasca ili 1 kesica suvog
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
- 310 g brašna
Priprema
Rastvorite kvasac u toploj vodi pa dodajte maslinovo ulje, šećer i so. Dobro promešajte smesu pa je sipajte u brašno i zamesite testo. Ostavite testo 10 do 15 minuta na toplom da udvostruči zapreminu. Podelite na 4 dela pa rastanjite testo i filujte po želji. Pecite oko 15 minuta na 220 do 240 stepeni.
PITA KROMPIRUŠA Sočna i slasna, idealna za sva vremena i prilike, a posna
Sjajan predlog za dane posta, dugo će vas držati sitim, a greje dušu i telo.
POSNA REFORMA TORTA Svečana poslastica raskošnog izgleda osvojiće i one izbirljive
Čokoladna poslastica sa orasima ukrasiće svaku trpezu, a ni malo ne zaostaje ukusom za originalom.
OBOJITE JAJA U ZELENO Tehnika je potpuno prirodna, a dobićete brojne pohvale
Tehnika je potpuno prirodna a ispašče prelepa.
POSNA MOSKVA ŠNIT Jedna od najlepših beogradskih torti, praznična, lagana i voćna
Fenomenalna poslastica idealna za svaku svečanu trpezu.
USKRŠNJA PAMUK POGAČA Mekana kao duša, a uspeće i početnicima
Ukrasiće svečanu trpezu, a dobićete brojne komplimente.
Komentari (0)