TESTO ZA PICU Po starom receptu italijanskih pica majstora, a gotovo začas

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Jednostavno se pravi, a uspeće svima. Od sada možete da pravite picu u toplini svog doma, identičnu onoj iz picerije.

testo za picu
Shutterstock

Potrebno za testo

  • 230 ml tople vode ( 45°C)
  • 1 kašika šećera
  • 25 g svežeg kvasca ili 1 kesica suvog
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica soli
  • 310 g brašna

Priprema

Rastvorite kvasac u toploj vodi pa dodajte maslinovo ulje, šećer i so. Dobro promešajte smesu pa je sipajte u brašno i zamesite testo.  Ostavite testo 10 do 15 minuta na toplom da udvostruči zapreminu. Podelite na 4 dela pa rastanjite testo i filujte po želji. Pecite oko 15 minuta na 220 do 240 stepeni. 

 

 

Komentari (0)

Loading