TESTO ZA PICU Po starom receptu italijanskih pica majstora, a gotovo začas
Jednostavno se pravi, a uspeće svima. Od sada možete da pravite picu u toplini svog doma, identičnu onoj iz picerije.
Potrebno za testo
- 230 ml tople vode ( 45°C)
- 1 kašika šećera
- 25 g svežeg kvasca ili 1 kesica suvog
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
- 310 g brašna
Priprema
Rastvorite kvasac u toploj vodi pa dodajte maslinovo ulje, šećer i so. Dobro promešajte smesu pa je sipajte u brašno i zamesite testo. Ostavite testo 10 do 15 minuta na toplom da udvostruči zapreminu. Podelite na 4 dela pa rastanjite testo i filujte po želji. Pecite oko 15 minuta na 220 do 240 stepeni.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)