ŠAMBALI Jeftin turski kolač skupog ukusa koji mami osmeh na lice
Sve sastojke verovatno već imate a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
Potrebno je
Za testo:
- 2 čaše gustog kiselog mleka
- 1,5 čaša šećera
- 1,5 kesica praška za pecivo
- 1,5 kesica vanile
- 500 g griza
- narendana kora limuna
- ekstrakt vanile
Za preliv:
- 2 čaše vode
- 3,5 čaše sitnog šećera
- Kašičica limunovog soka
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. U posudi umutite kiselo mleko i šećer pa dodajte griz, prašak za pecivo i rendanu limunovu koricu. Dodajte i ekstrakt vanile pa sjedinite smesu. Preručite u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Vodu i šećer stavite u šerpicu pa zagrejte do vrenja. Nakon što provri, kuvajte još 10 do 15 minuta pa skinite sa ringle i pustite da se prohladi ali da ostane mlako. Gotovo testo ostavite da se prohladi pa prelijte mlakim prelivom. Ostavite da se šambali ohladi na sobnoj temperaturi pa ga prebacite u frižider na 3 sata ili više, a najbolje bi bilo da odstoji preko noći. Nemojte da vadite i sečete kolač ranije da se ne bi raspao. Secite i služite.
Možda vas zanima:
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
TURSKI GRIZ KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE A pravi se maltene sam
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
TURSKI KOLAČ ZA PRAVE SLADOKUSCE Sočan i mekan kao duša, uzećete parče više
Fenomenalan desert osvojiće vas od prvog zalogaja.
TURSKI KOLAČ SA KEKSOM Fenomenalni desert od kog će vam poći voda na usta
Sočan i sladak, ukusa koji priča priče.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)