SAMOSA Tradicionalno Indijsko jelo koje prija duši i telu, magija u svakom zalogaju

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Krenuće vam voda na usta koliko je ukusno.

samosa
Shutterstock

Potrebno je

  • 8 kora
  • 3 kuvana krompira
  • 1 šolja šargarepe sečene na kockice
  • 1 šolja graška
  • 1 crni luk sečen na kockice
  • 1 kašičica karija
  • pola kašičice kumina
  • so
  • biber

 

Priprema:

Na malo ulja izdinstajte crni luk, grašak i šargarepu, dok ne omekšaju. Dodajte zatim kumin, kari, so i biber. Sklonite s vatre i u tu smesu umešajte krompir prethodno malo izgnječen viljuškom. Ostavite smesu da se ohladi. Kore isecite na trake širine 5-6cm. Na ivicu trake stavite kašičicu nadeva te rolajte tračice u trougao. Na kraju zalepite s malo brašna i vode. Pržite u vrelom ulju.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading